tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçimleri de farklı olabilir. Fakat üzerinin karamelle kaplanması genel olarak aynıdır. Arzu ederseniz tatlının sadece dilimlerine karamel gezdirerek, daha hafif olmasını sağlayabilirsiniz. Eminiz tatlınızı hazırladığınızda, ikinci güne kalmayacaktır. Sosuyla birlikte oldukça lezzetli olduğunu göreceksiniz. Dilerseniz Arnavut tatlısını hazırlamaya başlayalım.

Arnavut tatlısı için gerekli malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Sos malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt reçeli ya da 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması

Süsleme malzemeleri

  • Hindistan cevizi
  • Karamel

Arnavut tatlısı yapımı

Tatlıyı yapmak için önce yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarının içine bir fiske tuz atarak, iyice köpürünceye kadar çırpın.

Arnavut Tatlısı

İçine toz şekeri yavaş ilave ederek, çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta sarılarını yine teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. En son unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Uygun boyda bir fırın tepsisinin içini yağlayıp, hafifçe unlayın. İçine hazırladığınız hamuru dökün. Bunu daha önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içine pişmesi için koyun. Pandispanya fırından çıkarıldıktan sonra, hemen ters çevirin. Ilınmaya başladığında çatalla her tarafını alt ve üstünden delin. Başka bir yerde süt reçelini ve 3 su bardağı sütü iyice karıştırın. Karışımın pütürleri kalmamalı. İçine kremayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ters olan pandispanyayı, bunu pişirdiğiniz tepsinin içine aynı şekilde koyun. Üzerine sosu gezdirin ve iyice çekinceye kadar bekleyin. Sosu mutlaka pandispanyanın tersinden dökün. Çünkü ön tarafından sosu çekmekte zorlanır. Bunun üzerine karamel ve hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Tarifteki önerilerimize uyduğunuz takdirde, mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Konuklarınız için ikrama hazır hale gelen Arnavut tatlısını artık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:16:30

Arnavut Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Arnavut Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018