tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıfına girmektedir. Bu şekilde bal kabağının faydalarından da yararlanmış olursunuz. Mineral açısından zengin, doğal bir antioksidan olan, düşük kalorili lif kaynağı, cilde faydalı, A vitamini kaynağı olan bal kabağını bu şekilde çocuklarınıza bile sevdirebilirsiniz. Tatlıyı dilerseniz cevizle birlikte tahinle sunarak, besleyici değerini daha fazla arttırabilirsiniz. Bunu özellikle Hatay Antakya yöresinde ve Aydın'da bu şekilde hazırlarlar. Siz damak tadınıza uygun şekilde sunabilirsiniz.

Bal kabağı tatlısını pişiren ev hanımları genellikle dağılmasından yakınırlar. Bunu önlemek için, size küçük bir ipucu verelim. Bunun için bal kabaklarını 2-3 saat toz şekerin içinde tutun. Bu şekilde bal kabağı kendi özsuyunu toz şekerin etkisiyle dışarı vereceğinden, pişerken kolay dağılmaz. Elbette pişme aşamasında fazla pişirmemeniz gerekir. Tenceredeki bal kabaklarını çok sıkışık koyarsanız, buda dağılmasında etken olabilir ve hepsi eşit pişmeyebilir. Derler ya, her şey tam kıvamında olmalıdır. Dilerseniz şimdi birlikte bu lezzetli tatlıyı hazırlamaya başlayalım.

Bal kabağı için gerekli malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1/4 limon suyu
  • 2-3 adet karanfil

Üzeri için

  • Dövülmüş ceviz, arzuya göre tahin ve kaymak

Bal kabağı tatlısı yapımı

Bal kabaklarını dilediğiniz kalınlıkta doğrayın.

Bal Kabağı Tatlısı

Daha önceden belirttiğimiz gibi, dağılmaması için şekerin içinde 2-3 saat kadar bekletebilirsiniz. Öncelikle uygun boyda bir tencerenin içine bunları dizin. Bal kabakları fazla sıkışık olmasın. Mümkünse geniş bir tencere kullanın. Dilimlerken kabakların fazla kalın olmamasına da dikkat edin. Piştikten sonra daha lezzetli olur. Bal kabaklarının arasına karanfilleri serpiştirin. Bunun üzerine toz şekeri koyarak, tuzu serpiştirin. Ağzı kapalı olarak 3 saat kadar bunları bekletin. Bal kabakları şekerin içindeyken, şekerin en az yarısı erisin. Limon suyunu da kabakların üzerine gezdirin. Bunu ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. İçindeki şeker eriyince, kabaklar pişmeye yakınken, ateşin altını biraz açarak suyunun kıvam almasını sağlayın. Bal kabaklarının her yerinin eşit pişmesi için, dilerseniz bir kere alt üst yapın. Pişen kabakları ateşten indirin. Bunlar soğuduktan sonra, dilediğiniz miktarda servis tabağına alarak, üzerine ceviz kırığı, tahin ya da kaymak koyarak sevdikleriniz için hazırlayın. Bu şekilde sunumunuzu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:19:55

Bal Kabağı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bal Kabağı Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018