tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam yemeklerinden sonra ve özel davetlerinizde ikram edebilirsiniz. Çıtır çıtır kıvamı ve muhteşem lezzeti sayesinde sizi mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Cevizli Kadayıf Tatlısı Malzemeler:
  • 1 kilo tel kadayıf
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay fincanı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Şerbeti için:
  • 6 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
Cevizli kadayıf tatlısı hazırlanışı

Tatlının şerbetini hazırlamak için, geniş bir tencerenin içinde şeker ile suyu eriterek ocağa kaynamak üzere alıyoruz. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra üzerine limonu ekliyoruz. Şerbetimiz yeterli koyuluğa ulaştığında altını kapatarak soğumak üzere bir kenara alıyoruz.
Tel kadayıfları geniş bir kabın içinde  parmaklarımızın ucu ile tel tel ayırıyoruz.
Cevizli Kadayıf Tatlısı

Küçük bir yağ tavasında margarini veya tereyağını eritip üzerine sıvı yağı da ekleyerek bir miktar kızarmasını sağlıyoruz. daha sonra bu yağı kadayıfın üzerine gezdirip, her kadayıfların her bir telinin güzelce yağlanması için elimizle karıştırıyoruz. Yağlama işleminin ardından kadayıfları iki eşit parçaya ayırıyoruz. Geniş bir fırın kabının içine kadayıfın yarısını avuç içimizle bastırarak sıkı bir şekilde döşüyoruz. Üzerine ceviz içimizi her tarafını kaplayacak şekilde seriyoruz. Kadayıfın diğer yarısını ise cevizlerin üzerine yine avuç içimizle sıkı sıkı bastırmak suretiyle döşüyoruz. Kadayıfı tıpkı kek dilimler gibi kare kare dilimliyoruz. Ardından 150 derecede, önceden ısıtılmış fırında, altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. fırından çıktıktan yaklaşık 10 dakika sonra, yani fırından çıktığı kızgınlığı geçtiği zaman soğuyan şerbetini döküyoruz. Kadayıfın yenebilecek kıvama gelmesi 3.4 saati bulabilir. Şerbetini çektikten sonra, tatlımızı istediğiniz gibi süsleyerek veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:04:26

Cevizli Kadayıf Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Cevizli Kadayıf Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017