tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam yemeklerinden sonra ve özel davetlerinizde ikram edebilirsiniz. Çıtır çıtır kıvamı ve muhteşem lezzeti sayesinde sizi mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Cevizli Kadayıf Tatlısı Malzemeler:
  • 1 kilo tel kadayıf
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay fincanı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Şerbeti için:
  • 6 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
Cevizli kadayıf tatlısı hazırlanışı

Tatlının şerbetini hazırlamak için, geniş bir tencerenin içinde şeker ile suyu eriterek ocağa kaynamak üzere alıyoruz. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra üzerine limonu ekliyoruz. Şerbetimiz yeterli koyuluğa ulaştığında altını kapatarak soğumak üzere bir kenara alıyoruz.
Tel kadayıfları geniş bir kabın içinde  parmaklarımızın ucu ile tel tel ayırıyoruz.
Cevizli Kadayıf Tatlısı

Küçük bir yağ tavasında margarini veya tereyağını eritip üzerine sıvı yağı da ekleyerek bir miktar kızarmasını sağlıyoruz. daha sonra bu yağı kadayıfın üzerine gezdirip, her kadayıfların her bir telinin güzelce yağlanması için elimizle karıştırıyoruz. Yağlama işleminin ardından kadayıfları iki eşit parçaya ayırıyoruz. Geniş bir fırın kabının içine kadayıfın yarısını avuç içimizle bastırarak sıkı bir şekilde döşüyoruz. Üzerine ceviz içimizi her tarafını kaplayacak şekilde seriyoruz. Kadayıfın diğer yarısını ise cevizlerin üzerine yine avuç içimizle sıkı sıkı bastırmak suretiyle döşüyoruz. Kadayıfı tıpkı kek dilimler gibi kare kare dilimliyoruz. Ardından 150 derecede, önceden ısıtılmış fırında, altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. fırından çıktıktan yaklaşık 10 dakika sonra, yani fırından çıktığı kızgınlığı geçtiği zaman soğuyan şerbetini döküyoruz. Kadayıfın yenebilecek kıvama gelmesi 3.4 saati bulabilir. Şerbetini çektikten sonra, tatlımızı istediğiniz gibi süsleyerek veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:04:26

Cevizli Kadayıf Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Cevizli Kadayıf Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018