tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Galeta Unlu Tatlı

Galeta unlu tatlı, özenle hazırladığınız, sofraların finalini, görüntüsü ve lezzetiyle şölene dönüştürebilecek, muhteşem bir tatlı çeşididir. Sütlü ve şerbetli tatlıyı bir arada sunan bu eşsiz tarifi sizlerde kolayca hazırlayarak, herkesin taktirini kazanabilirsiniz. Denenmiştir, herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Galeta Unlu Tatlı Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay fincanı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Kreması İçin Malzemeler:
  • 5 su bardağı süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
Galeta unlu tatlı hazırlanışı:

İlk olarak orta büyüklükte bir tencereye su ve şekeri koyup ve limon suyu damlatıp,10 dakika kadar kaynatarak tatlının şerbetini hazır hale getiriyoruz. Daha hızlı soğuması için balkon gibi daha soğuk bir yere kaldırabilirsiniz
Galeta Unlu Tatlı

Tatlının kekini hazırlamak için kek karıştırma kabının içine yumurtaları kırıyoruz. Ardından toz şekeri ekleyip mikser ile kar halini alıncaya kadar 5 dakika çırpıyoruz. Mikseri bir kenara alıp, sıvı yağ, ceviz içi, vanilya ve galeta ununu ilave edip, çırpma teliyle karıştırıyoruz En son kabartma tozunu ekleyip, karıştırdıktan sonra, dibini yağlanıp, unlanmış fırın tepsisine hamurumuzu boşaltıyoruz. Tepsiyi ileri geri sallayarak hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra hazırladığımız şerbeti kekin üzerine döküp, tepsinin üzerini, şerbetini daha hızlı çekmesi için kapatıyoruz 
Kremasını hazırlamak için, derin bir tencerenin içine 5 su bardağı sütü boşaltıyoruz. Üzerine mısır nişastası ve şekeri ekleyip, çırpma teliyle mısır unları dağılıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alarak, sürekli karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra, 5 dakika kadar kısık ateşte, biraz daha pişiriyoruz.
Hazır hale gelen kremayı, şerbetini iyice çekmiş olan,kekin üzerine yayıyoruz. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi dökerek, bir kaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:58:18

Galeta Unlu Tatlı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Galeta Unlu Tatlı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018