Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Halka Tatlısı

Halka Tatlısı

Halka tatlısı, sokaklarda ve hemen her tatlı satan dükkanın vitrininde gördüğümüz, Türkiye genelinde çok sevilen ve en bilinen tatlılar arasındadır. Halka tatlısı, bizim insanımızın damak tadına o kadar uygundur ki, Türkiye'de yaşayan her bir insan bir defa olsun tatmıştır. Osmanlı mutfağında da oldukça önemli bir yere sahip olan bu nefis lezzette ve çıtır çıtır tatlıyı, sizlerde evinizde rahatlıkla hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Halka Tatlısı Malzemeleri

  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı un

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım adet limonun suyu
Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Halka tatlısını yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için derin bir tencerenin içine su ve şekeri koyup eritiyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak 10 dakika kaynatıyoruz. Sonra limonu ekleyip, bir on dakika da bu şekilde kaynatıyoruz. Halka tatlısının şerbetinin özelliği koyu kıvamlı olmasıdır. Şerbet hazır olduktan sonra, daha çabuk soğuması için balkon veya cam kenarına kaldırabilirsiniz.

Tatlının hamurunu yapmak için geniş bir tencereyi ocağa alıp margarini eritiyoruz. Ardından suyu ilave edip, yavaş yavaş unu, şekeri ve tuzu ekleyip, mikserin yavaş ayarında karıştırıyoruz. Hamur birkaç dakika bu şekilde piştikten sonra, daha geniş ve yayvan bir kaba alarak, kaşık ile hamuru alt üst edip, daha hızlı soğumasını sağlıyoruz. Hamur yeteri kadar soğuduktan sonra, yumurtaları içine teker teker kırarak bir taraftan da mikser ile karıştırıyoruz. Yumurtalarını aynı anda kırarsanız, kıvamını tutturmak biraz zor olabilir. Ardından irmiği ve nişastayı da ekleyip, bir miktar daha karıştırdıktan sonra halka tatlısının hamuru hazır hale gelecektir.

Kızartma tenceresine, hazırlayacağımız tatlıların üzerini aşacak kadar sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Hamuru sıkma torbasına doldurarak, kızgın yağın üzerine yuvarlak şekil vererek, sıkıyoruz. Tencerenin aldığı kadar hamur sıkıp, altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kızaran hamurları yağdan çıkardıktan sonra bir, iki dakika kâğıt havluda bekletip, ardından soğuk şerbete atıyoruz. Diğer hamurları tekrardan kızartma tavasına atmadan önce yağı yeniden kızdırıyoruz.

10 dakika soğuk şerbetin içinde beklettikten sonra tatlıları kevgir yardımı ile çıkartıp servis tabağına alıyoruz. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayarak, tatlımızı tamamlıyoruz. Halka tatlımızı diğer tatlılardan farklı olarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Not: Hamur sıkma pompası yoksa, tırtıl kurabiye şırıngası kullanabilirsiniz.
Son Güncelleme : 21.01.2024 02:10:48
Halka Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Halka Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Halka Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024