tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









İncir Tatlısı Muhallebili

İncir tatlısı muhallebili, incir ağaçta yetişen ve içi çekirdekli bir meyvedir. bir meyvedir. Ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. Besin değeri oldukça yüksektir. A, B, C,K vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. İncirin insan vücudu için birçok faydası bulunur. Yüksek miktarda besin lifi içermesi nedeniyle kabızlık sorunu giderir. Kalp ve damar rahatsızlıklarını engelleyici etkiye sahiptir. Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. İçerisindeki demir sayesinde kansızlık sorununun giderilmesine yardımcı olur. Bu faydalarının yanı sıra tadı da oldukça güzel olan bir meyvedir. İncir farklı şekillerde tüketilebilir. Tatlı bir meyve olduğu için reçel yapımında sıklıkla tercih edilir. Ayrıca tüm keklerde, pastalarda ve tarifimizde olduğu gibi muhallebili tatlılarda kullanılabilir. Muhallebili incir tatlısını hazırlaması zahmetli gibi görünse de tadı oldukça yerindedir. Akşam yemeklerinden sonra çayın yada kahvenin yanında sunumu yapılabilir.
 
İncir tatlısı muhallebili için malzemeler

Keki için

  • 10-12 adet kuru incir
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ufalanmış iç ceviz
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sade krem şanti

Keki ıslatmak için

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Süslemek için

  • 1 çay bardağı ufalanmış iç ceviz
İncir tatlısı muhallebili yapılışı
 
İncir tatlısı muhallebili tarifinde kuru incir kullanılacağı öncelikli olarak incir hazırlığı yapılır. İncirlerin yumuşatılması için ılık su dolu bir kabın içerisinde yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar bekletilmesi gerekir. İncirler suda beklerken diğer bir yandan kek hamuru hazırlanır.
İncir Tatlısı Muhallebili

Bunun için derin bir kasede yumurtalar toz şeker ile birlikte şeker eriyene kadar mikser yardımıyla iyice çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve süt ilave edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırılınca içerisine vanilya, kabartma tozu, un ve tarçın ilave edilir. Kek yapımının en önemli püf noktası tüm malzemelerin mikser ile iyice karıştırılmasıdır. Yumuşayan incirler küçük küpler halinde doğranır. Cevizlerle birlikte karışıma ilave edilerek kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Tatlı için kullanılacak olan borcamın tabanı sıvı yağ ile iyice yağlanır ve kek hamuru borcama boca edilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirilir. 

Kek pişerken muhallebi hazırlığına geçilir. Derin bir tencerenin içerisine tereyağ konur. Tereyağ ile birlikte un kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine mutlaka devam edilmelidir. Un kavrulduktan sonra üzerine 4 su bardağı süt ilave edilerek tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Muhallebi kıvam bulduktan sonra içerisine toz şeker ilave edilir. Şekerler iyice eridikten sonra nişasta ve vanilya ilave edilir. Muhallebi kaynama noktasına gelince üzeri göz göz olacaktır. Bu esnada muhallebi ocaktan alınır. Muhallebide topaklanmalar varsa mikser kullanılarak muhallebinin kıvamı mutlaka düzeltilmelidir. Muhallebi macun gibi bir kıvam halini alana kadar mikser ile çırpılır. Diğer bir yandan 1 paket krem şanti bir bardak süt ile çırpılmaya başlanır. Krem şanti hazırlandıktan sonra ılınan muhallebi içerisine eklenerek kaşık yardımıyla muhallebi havalandırılarak karıştırılır. Pişen kek fırından çıkarılır ve bir kenarda soğuması için beklenir. Soğuduktan sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Küçük bir kapta kek ıslatmak için gerekli olan malzemeler iyice karıştırılır. Kaşık ya kepçe yardımıyla kekin her tarafına dökülür. Kekin her tarafının eşit miktarda ıslanması önemli bir noktadır. Daha sonra kekin üzerine muhallebisi boca edilir. Muhallebinin üzeri ıspatula yardımıyla düzeltilir. Borcamın üzeri streçlenerek soğuması için 3-4 saat buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan incir tatlısı muhallebili servis tabağına alınır. Üzerine ufalanmış ceviz serpilerek sunum yapılır. 
 
Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:51:16

İncir Tatlısı Muhallebili Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İncir Tatlısı Muhallebili"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017