İncirli
Sütlü Tatlı, yöresi tam olarak nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte
incirin faydalarını barındıran bu tatlı çeşidi sütle ve muhallebi pişirilerek
hazırlanmaktadır. Tarifinde ufak nüanslar barındırsa da çoğu ev hanımları
tarafından özellikle incir mevsiminde sıklıkla uygulanmaktadır. İncir içerdiği
yüksek oranda kalsiyum ve fosfor münasebetiyle kemik ve dişlerin
oluşumuna katkı sağlamaktadır. Ayrıca yine içerdiği yüksek
orandaki protein, vitamin ve mineraller sayesinde de hücrelerin yenilenmesini
sağlamaktadır.
İncit tatlısını
yaparken kullanacağınız 100 gram incir ile bakın vücudunuzun hangi ihtiyaçlarını
karşılamış olursunuz. Bedenin günlük gereksinimlerinden yüzde 30'u magnezyum ile, yüzde 17'si kalsiyum, yüzde 20'si ile fosfor, yüzde 5'i ile B1 vitamini ve
yüzde 5'i ile de B2 vitamininin yüzde 4'ü karşılanmış olmaktadır.
Vücudumuza bu kadar
yararlı mineral ve vitaminleri barındıran incirle haydi tatlımızı yapmaya
başlayalım.
İncirli Sütlü Tatlı Malzemeleri 6 Kişilik
Keki İçin;
- 1 su bardağı ceviz
- Orta boy 7-8 adet
incir
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin;
- 3 yemek kaşığı un
- 1 kilo süt
- 5 yemek kaşığı toz
şeker
- 3 yemek kaşığı mısır
nişastası
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin;
- 1,5 yemek kaşığı
nescafe
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz
şeker
İncirli Sütlü Tatlının
Hazırlanışı
İncirin mükemmel
lezzetiyle birleşen bu sütlü tatlıya ilk önce muhallebiyi pişirerek
başlıyoruz.
1 kilo süt, 3 yemek kaşığı mısır nişastası ve 3 yemek kaşığı unu
derin bir tencereye koyalım ve sürekli karıştırarak ocakta pişirelim. Yoğun bir
kıvama ulaşınca 5 yemek kaşığı toz şeker ile vanilya ekleyelim ve
pişirmeye devam edelim.
Tamamen yoğun bir
kıvam elde edilmesi gerektiğinden muhallebi göz göz olunca pişmiş demektir.
Ocaktan muhallebiyi alalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım. Ardından soğuyan
muhallebiye toz krem şantiyi ekleyelim ve çırpıcıyla iyice çırparak bekletelim.
Muhallebi bir
tarafta dinlenirken kekimizi yapmaya başlayalım. Bir kaba 1 su bardağı toz
şekerle 3 adet yumurtamızı ekleyelim ve çırpıcı yardımıyla iyice köpürene
kadar çırpalım. Karışıma minik minik doğradığımız incirleri,
1 su bardağı ceviz, un ve kabartma tozunu da ekleyerek bir müddet daha
karıştıralım. Orta boy fazla derin olmayan bir kek kalıbına bu karışımı dökelim.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen keki fırından
çıkaralım ve kürdanla her tarafına
delikler açalım. Keki ıslatmak içinde ılık suyun içine, 2 yemek kaşığı toz
şeker ve 1,5 yemek kaşığı nescafe ekleyelim ve eriterek kekin üzerinde her tarafına
eşit olacak şekilde ıslatmak için dökelim.
Son
olarak önceden hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine dökelim ve tarçınla
süsleyerek servis yapalım.
Afiyet
Olsun.
Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 01:32:56