Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
İrmikli Tatlılar

İrmikli Tatlılar

İrmikli tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından enfes tarifler arasında yer alır. Özellikle süt ile yapılan irmikli tatlılar hafif oldukları gibi sindirimi de kolaydır. İrmik başlı başına lif deposudur ve herkesin tüketmesinde fayda olacaktır.

İrmikli Tatlılar


Haşhaşlı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Şerbet İçin gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı yoz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı irmik tatlısının hazırlanışına öncelikle şerbet ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte bir tencere alalım. Tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Şerbet kaynamaya başladığında tencereye iki damla limon suyu ilavesi yapıp şerbeti birkaç dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım. Hazır hale gelmiş olan şerbeti soğuması için bir kenara kaldıralım ve tatlıyı hazırlamaya geçelim.

Tatlının hamurunu hazırlamak için geniş bir karıştırma kabı alalım ve içerisine toz şeker ile yumurtaları ilave edip mikser ile beş dakika kadar çırpalım. Karışım köpüklü bir hale geldiğinde harca sıvıyağ, irmik, un ve haşhaş ilavesi yapalım. Bu karışımların üzerine vanilya ile kabartma tozunu da ilave edip mikser ile karıştırma işlemine geçelim. Kek hamurunu yaklaşık 3 dakika kadar kısık devirde mikserle çırpıp fırın kabına boşaltalım. Hazırladığımız hamuru 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim ve sürenin ardından keki fırından çıkartalım. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti tatlının üzerine dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlımız şerbetini çektikten sonra dilimleyelim ve sunum yapalım.

Şam Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Badem
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam tatlısının hazırlanması için bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Şerbetin önceden hazırlanması ve soğuması gerekiyor. Bunun için tatlının ilk önce şerbetini hazırlamak da fayda olacaktır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısalım ve 2-3 dakika kadar pişirip şerbeti soğuk bir mekâna kaldıralım. Şerbet soğurken bizde Şam tatlısının hamurunu hazırlamaya geçelim.

Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yoğurtla birlikte toz şekeri alıp mikser ile çırpmaya başlayalım. Karışımın üzerine irmik, kabartma tozu, vanilya ve un eklemesi yapıp çırpma işlemine devam edelim. Hazır hale gelmiş olan Şam tatlısının hamurunu bir fırın tepsisine boşlatalım ve üzerine bademleri tek sıra halinde dizelim. Akabinde tatlıyı 170 derecelik fırına gönderelim ve üzerleri nar gibi kızarana dek pişirelim. Kızarmış olan hamuru fırından alalım ve üzerine soğumuş olan şurubu dökelim. Tatlının şurubu çabuk çekmesi için üzerine başka bir tepsi kapatalım ve 1 saat kadar dinlendirelim. Dinlenmiş ve şerbetini çekmiş olan Şam tatlısını dilimleyip sunum yapalım.

Ayva Marmelatlı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı irmik
Marmelatı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 tane orta boy ayva
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Marmelatlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın hazırlığına ilk önce marmelat ile başlayalım ve bunun için 2 su bardağı suyu orta büyüklükte bir tencerenin içerisine alıp kaynamaya bırakalım. Ardından ayvanın kabuklarını soyalım ve çekirdeklerini çıkartıp suyun içerisine rendeleyelim. Bu şekilde ayvayı beş dakika kadar pişirip, içerisine toz şekeri ilave edelim ve şekerle birlikte 2 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım. Mikserle pişmiş olan ayvayı püre kıvamına getirelim ve soğumaya bırakalım.

Muhallebiyi hazırlamak için verilen malzemeleri bir pişirme kabına alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi birkaç taşım kaynadıktan sonra bir borcamın içerisine boşaltalım ve soğuması için kenara kaldıralım. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine ayva püresini boşaltalım ve ıspatulayla tatlının her tarafına yayalım. Akabinde tatlının her tarafına Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile kaplayıp buzdolabına kaldıralım. Bu şekilde tatlıyı bir saat kadar bekleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 16:05:03
İrmikli Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
İrmikli Tatlılar Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "İrmikli Tatlılar"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Padişah Tatlısı
Padişah Tatlısı
Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024