Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Jöleli İrmik Tatlısı

Jöleli İrmik Tatlısı

Jöleli İrmik tatlısı, klasik tatlı malzemeleriyle yapılan fakat klasik tatlılardan çok farklı lezzet ve görünüme sahip olan değişik bir tatlı türüdür. Sizde değişikliklerden hoşlanıyorsanız ve klasik malzemeler olsun ekstra malzeme almayım ama her zamanki tatlıların dışında bir tatlı yapık çocuklarımı sevindireyim diye düşünüyorsanız aşağıda tarifini vereceğim jöleli irmik tatlısı tam sizin aradığınız bir tatlı türüdür. Üstelik jöleli irmik tatlısında istediğiniz meyveyi kullanarak meyve tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Jöle sevmiyorsanız veya değişiklik olsun istiyorsanız meyve ve suyu ile pelte yapıp onu da kullanabilirsiniz. Lezzeti kendi damak tadınıza göre dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Jöleli İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • Bir kilo süt
  • 10 yemek kaşığı irmik (Kaşığı tepeleme doldurmayın normal şekilde doldurun. Tepeleme doldurursanız irmik fazla geleceğinden sert olur)
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir adet portakal kabuğunun rendelenmiş hali
  • Bir adet büyük şeftali
  • Bir paket limonlu jöle (Limonlu olması şart değildir. İstediğiniz meyveli jöle kullanabilirsiniz. Fakat bu tarife şeftalinin yanında limon çok yakışıyor ve güzel bir aroma oluşturuyor. Limonlu jöle bulmak çok zordur. Fakat bulabilirseniz limonlu jöle kullanırsanız güzel olacaktır.

Jöleli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?


Sütü bir tencereye koyarak içerisine şekeri ekledikten sonra orta ısıdaki ocakta kaynatın. Süt kaynadıktan sonra rendelenmiş portakal kabuğunu ve irmiği ilave edin. Hafif kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımınız boza kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin ve boza kıvamı alınca ateşten alın. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın.

Kullanacağınız kalıbın içerisine yağlı kalıp döşedikten sonra karışımınızı kalıbın içerisine dökün. Yağlı kâğıt sermeniz kekinizi kalıptan çıkarmanız açısından faydalı olacaktır. Şayet borcam kullanmayı tercih ediyorsanız borcamı hafif ıslatın ve suyunu süzdükten sonra muhallebiyi borcama dökün.

Jöleli irmik tatlısının bu şekilde hazırladığınız muhallebisini buzdolabına koyarak bir müddet soğumasını bekleyin. Bu sırada şeftaliyi ince ince dilimleyin ve jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiniz soğuduktan sonra şeftalileri üzerine dizin ve jölenin yarısını üzerine gezdirin. Jöleyi ekledikten sonra buzdolabın buzluğuna koyarak jölenin hafif donmasını sağlayın. Jölenin üzeri donduktan sonra buz dolaptan çıkarın ve geri kalan jöleyi ilave edin. Jöleyi iki defada koymamızın nedeni, tek seferde koyarsanız meyveler jöle içerisinde yüzer ve hoş görüntü oluşmaz. Jöleniz donduktan sonra jöleli irmik tatlınız servis edilmeye hazırdır.
Son Güncelleme : 20.01.2024 05:37:58
Jöleli İrmik Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Jöleli İrmik Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Jöleli İrmik Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024