tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Karakız Tatlısı

Karakız tatlısı, her bayanın misafirleri için özel olarak kullandığı ve klasikleşmiş bir tadıdır. İster çalışan olsun ister ev hanımı olsun; mutfağını seven herkesin küçücük bir vakit bulduğunda hemen yapıverdiği, ve özellikle çay keyfinin yanında büyük bir keyifle tüketilen o lezzetlerden biridir karakız tatlısı.

Hem oldukça pratik, hem de kolayca yapılabilen ve oldukça lezzetli bir tat olan karakız tatlısı, her yörede aynı keyifli anlara neden olur. Uzun seneler boyunca her bir eve misafir geldiğinde anneler, hangi yemeği yapacaksa yapsın; mutlaka ilk önce karakız tatlısı yaparlar ve tabaklarda bu tatlı her zaman baş köşeyi mutlaka alır. Hem hafif, hem çok yumuşak, hem de kolay bulunan malzemelerden yapılan kekin tarifi; eminim ki bir çoklarını şaşırtacaktır. Zira oldukça kolay bir tarifi vardır.

Karakız Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 adet yumurta,
  • 1 kase toz şeker,
  • Bir buçuk su bardağı süt (yoğurtla yapılan keklerden çok daha yumuşak olması için kullanılır)
  • 6 yemek kaşığı kakao,
  • Bir buçuk çay bardağı sıvı ayçiçeği ya da mısırözü yağı,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 2 ya ya da 2,5 kase un.
    Karakız Tatlısı

Hazırlanışı

Önce derin bir kabın içerisine 4 adet yumurta kırılır ve 1 kase toz şeker de eklenerek yumurtalar köpürmeye, şekerler ise tamamen eriyinceye kadar çıpm işlemine başlanır. Sonra, kabın içine bir buçuk su bardağı süt de eklenerek karışım, beyaz kıvama gelinceye kadar karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra da bir buçuk çay bardağı sıvı yağ eklenir.

Çırpma işlemine, yağ eklendikten sonra yağların öteki karışımlarla tamamen iç içe geçerek gözle görülmeyecek hale gelinceye kadar devam ettirilir. Daha sonra içine birer tatlı kaşığı vanilya, yeteri kadar kabartma tozu ve 6 yemek kaşığı kakao eklenip tekrar çırpılmaya başlanır. Elde edilen karışımdan ortalama bir su bardağı kadar ayrılır.

Geriye kalan karışıma da 2 ya da 2,5 kase un eklenerek iyice çırpılır ve 180 dereceye ayarlanmış olan fırında yaklaşık yarım saat ya da kırk beş dakika pişirilir. Fırından çıkarır çıkarmaz sıcacık olan kekin üzerine, ayrılan karışım dökülüp, kaşık yardımıyla iyice çekmesi sağlanır. Soğuduktan sonra karakız keki artık servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 01:32:22

Karakız Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karakız Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017