tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Katmer Tatlısı

Katmer tatlısı, Gaziantep şehrimizin mutfağına has oldukça lezzetli ve bir o kadar da meşhur bir tatlısıdır. Gaziantep'te tatlının ayrı bir yeri vardır. Gaziantep özellikle baklava tatlılarıyla meşhur bir şehrimizdir. Tüm Türkiye'ye Gaziantep'ten baklava sevkiyatı yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda katmer tatlısının da meşhur olmasıyla birlikte Gaziantep'ten bir çok şehire katmer tatlısı sevkiyatı da yapılmaktadır. Bu tatlı hem görünüş itibarı ile göze hitap ediyor, hem de nefis lezzeti ile damaklarda unutulmaz lezzetler bırakıyor. Şimdi Gaziantep'e has katmer tatlısının tarifine geçelim.

Katmer Tatlısının Malzemeleri
  • İki tane yumurta
  • İki yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt
  • Dört su bardağı un
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Bir paket vanilya
  • Üç yemek kaşığı toz şeker
  • Bir paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • İki su bardağı toz şeker
  • İki su bardağı su
  • Bir çay kaşığı limon

İçi için

  • Ceviz
  • Hindistan cevizi

Katmer Tatlısının Tarifi

İlk olarak şerbeti hazırlamamız gerekiyor. Nedeni ise hamuru ılık olurken şerbetimiz soğuk olmalıdır. İki su bardağı toz şeker ve iki su bardağı suyu bir tencereye koyarak ocağın altını açalım. Şekerin erimesi için karıştırarak kaynatalım. Hafif kaynamaya başladıktan sonra bir çay kaşığı limon suyunu ilave edip beş dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve soğuması için serin bir yere bırakalım.

Şerbetimiz soğumaya başlarken bizde hamurumuzu hazırlayalım.

Katmer Tatlısı

İlk olarak yumurta, süt, eritilmiş tereyağı ve şekeri bir kaba koyarak mikser yardımıyla çırpalım. Karışım bembeyaz bir renk alıp köpürmeye başladıktan sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Unu dökerken hamuru karıştırmaya devam edelim. Hamur kıvama geldikten sonra iki parçaya ayıralım ve bir parçasına iki yemek kaşığı kakao ilave ederek yoğuralım. Hamura kakaoyu iyice yedirdikten sonra kakao katılan ve katılmayan iki parçayı tekrar ikiye bölelim. Elimize iki tane kakaolu ve iki tane kakaosuz hamur olacak. Hepsini bir merdane ile açıyoruz ve kakaosuz hamurun üzerine açtığımız kakaolu hamuru koyuyoruz. Ardından meydana getirdiğimiz yuvarlak açılmış hamuru bıçakla enine ve boyuna kesip dört parçaya ayırdıktan sonra her parçayı ortasından bir defa kesip elmalı pastadaki gibi üçgen elde ediyoruz. Ortaya çıkan üçgenin içerisine ceviz koyup elmalı pasta dürer gibi dürüyoruz.

Katmer tatlısının hamur parçalarını aynı şekilde ceviz karıştırıp dürdükten sonra bir tepsinin içerisine iki kaşık yağ damlatalım ve hamurları yan yana dizelim. Fırının derecesini 180 dereceye ayarladıktan sonra ısının yükselmesini bekleyelim. Derece 180 olduktan tepsiyi fırına koyarak pişirelim. Tatlımız piştikten sonra fırını söndürerek kapağını açıp biraz beklettikten sonra tepsiyi dışarı çıkaralım. 10 dakika dinlendirdikten sonra soğumuş şerbeti tepsiye dökerek tatlımızın her tarafının şerbetlenmesini sağlayalım. 30 dakika bekledikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:03:25

Katmer Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Katmer Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017