tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göstermekte ise de neredeyse memleketimizin her yerinde halka tatlısı olarak bilinmektedir. Şimdi Kerhane tatlısının nasıl yapıldığına bakalım.

Kerhane Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3 su bardağı su,
  • 100 gram tereyağı,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 3 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı irmik,
  • 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 tutam tuz.

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su,
  • 4-5 su bardağı şeker,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 2 su bardağı kızartma yağı.

Yapılışı

Evvela şerbetini hazırlamak gerekir.şerbeti İçin; ilkönce yeterli miktarda şeker ve su tencereye konur. Şeker, iyice eritilinceye kadar karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Sonra da şurubun kıvamına gelmesine yakın bir sürede limon suyu eklenir ve ocaktan alınır.

Daha sonra su ve tereyağı çelik tencereye alınır. Su, kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için iyice karıştırılır. Daha sonra, önceden elenmiş olan un, yavaş yavaş tencereye eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.

Kerhane Tatlısı

Akabinde yeterli miktarda tuz ve şeker eklenerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edilinceye kadar hafif ateşte ve yaklaşık 8-10 dakika kavurulur.

Kavurma işi bitince, tencere ocaktan alınır. Tahta kaşıkla sürekli yayılıp ve toplanıp; hamurun, kabuk bağlamadan soğuması sağlanır. Hamur ılımaya başlayınca, bu kez de yumurtalar birer birer kırılmaya başlanır. Daha sonra da irmik ve pirinç unu ya da tercihe göre nişasta eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar tahta kaşıkla ya da mikserle yoğurulur.

Hamur, kendini toplayınca, tırtıllı başlık takılmış bir krema pompasına doldurulur ve 10-12 santimetre uzunluğundaki şeritler halinde sıkılarak parçalara bölünür ve uçları birleştirilir. Kesilen tatlılar, soğuk yağa atılır ve ocak çok kısık ateşte kalacak şekilde açılır. Bu arada tatlılar ve tava, arada sallanarak tatlılar kızartılır. Kızaran tatlılar bekletilmeden hemen soğuk şuruba atılır. 5-6 dakika şerbetini çeken tatlılar, servis tabağına alınır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri; her kızartmadan sonra, yağın düzenli olarak her seferinde bir süre soğutulmasıdır. Aksi takdirde tatlıların içi kızarmayabilir.

Afiyet olsun.  

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:02:47

Kerhane Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kerhane Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...

Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı revani tatlısı, yapımında püf noktalarına uyduğunuz takdirde harika lezzetli ve tam kıvamında bir tatlı yapmış olursunuz. Bu tatlının revaninin içine irmik katılan bir tatlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu tatlının...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı geleneksel tatlar içinde en çok tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bu tatlıyı hazır kadayıf alarak yapabileceğiniz gibi kendiniz kadayıfı hazırlayarak d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018