Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, davet sofraları için hazırlanabilecek en güzel tatlı çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle sütlü bir tatlı olduğu için oldukça hafiftir ve faydalıdır. Aynı zamanda beş çaylarınızın yanına güzel bir tatlı hazırlamak istediğinizde istediğinizi karşılayacak niteliktedir.

Lokum Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri


Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Ara için

  • 1 paket vanilyalı krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz içi
Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokum tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir pişirme tenceresi alalım ve içerisine margarini ilave edip eritelim. Margarin eriyince üzerine unu boşlatalım ve hafifçe kavuralım. Unun renginin helva gibi çok fazla kırmızı olmaması gerekiyor. Kavrulmuş olan unun üzerine bir litre sütü boca edelim ve çırpıcıyla karıştıralım. Unla sütü güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra harcın içerisine nişastayı, vanilyayı ve toz şekeri ilave edip tel çırpıcıyla karıştıralım.

Bütün malzemeleri tencereye aldıktan sonra karışımı kısık ateşin üzerinde muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Bu aşamada muhallebinin sürekli karıştırılması önemlidir. Yoksa pütür pütür olabilir. Pişmiş olan tatlımızı tezgâhın üzerine alalım ve mikserle bir dakika boyunca çırpalım.

Akabinde fırın tepsimizin üzerine bir yağlı kâğıt serelim ve kâğıdın üzerine bir su bardağı Hindistan cevizi yayalım. Kağıdın her tarafını Hindistan cevizi ile buladıktan sonra hazırladığımız muhallebiyi kepçeyle Hindistan cevizin üzerine dökelim. Muhallebiyi dökerken bir kepçeden yardım alabilirsiniz. Böylelikle tatlıyı tepsiye dökerken Hindistan cevizini da dağıtmamış olursunuz.

Tatlıyı tepsiye döktükten sonra serin bir ortama kaldıralım ve soğumasını bekleyelim. Bu aşamada tatlının krem şantini hazırlayabilirsiniz. Krem şanti için bir su bardağı sütü bir çırpma kabının içerisine boşlatalım ve üzerine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım. Çırptığımız krem şantiyi buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletelim. Sürenin ardından krem şantiyi soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp ıspatulayla gezdirelim. Krem şantinin üzerine de bir su bardağı dövülmüş cevizi serpiştirelim ve tatlıyı katlama aşamasına geçelim.

Tatlıyı katlarken yağlı kâğıdın geniş olan yerinden tutup tatlıyı rulo olacak şekilde saralım. Bu işlemi iki kere uyguladıktan sonra tatlıyı rulo şeklinde keselim ve servis tabaklarına kestiğimiz lokumları ilave edip sunum yapalım. Diğer kalan muhallebiyi de aynı şekilde iki kere takla attırıp saralım ve işlem bittikten sonra Hindistan cevizine bulayıp servis yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Eğer evinizde yağlı kâğıt yoks lokumu Hindistan cevizi serpiştirip fırın tepsisinin üzerine dökebilir ve güzel bir şekilde soğuduktan sonra sarabilirsiniz. Yağlı kâğıdın buradaki görevi tatlının dağılmadan iyi bir şekilde sarılmasına yardımcı olmasıdır
Son Güncelleme : 20.01.2024 11:37:45
Lokum Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Lokum Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Lokum Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024