tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan birçok tatlının arasında ilk dikkatimi çeken tatlı bu oldu. Tatlıyı satan beyefendiye bu tatlının ne olduğunu sorduğumda adının "Padişah tatlısı" olduğunu ve Osmanlının en önemli tatlı çeşitlerinden biri olduğunu söyledi. Tatmak için bir tane aldım ve lezzeti karşısında hayran kaldım. Eve gittiğimde ilk işim patişah tatlısının yapılışını araştırmak oldu. Birçok sitede tarif gördüm ama hepsinde kıvamlar farklı yazıyordu. 3-4 defa deneme yaptıktan sonra en uygun tarifi buldum ve sizlerle bu makalede paylaşmak istedim. Şimdi aşağıya Padişah tatlısının tarifini yazıyorum. Umarım siz de beğenirsiniz.

Padişah Tatlısının Malzemeler:
  • 4 tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Dört çorba kaşığı su
  • Bir su bardağı un
  • 3 Çorba kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir adet yumurta sarısı

Padişah Tatlısının Tarifi

Padişah tatlısı keki için dört adet yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın.

Padişah Tatlısı

Yumurta köpük kale gelip kar beyazı olduktan sonra diğer malzemeleri de ilave ederek tekrar çırpın. Karışımınız hazır hale geldikten sonra fırın tepsinizin içerisine yağlı kağıt serdikten sonra karışımı tepsiye dökün. Fırının derecesini 170 dereceye ayarladıktan sonra ısınmasını bekleyin. Isı 170 derece olduktan sonra tepsiyi fırına verin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bekleyin. Soğumadan kesmeye kalkarsanız dağılır. Bu nedenle bir miktar bekledikten sonra elinize bir su bardağı alın ve ıslattıktan sonra bardağı kekin üzerine getirerek yuvarlak parçacıklar kesin.

Padişah tatlısı için kremanın hazırlanmasına geçin ve krema için tarifte verdiğim tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Koyu krema kıvamı alana kadar pişirmeye devam edin ve kıvamını alınca ocaktan alın ve kestiğimiz keklerin yarısının üzerine bir tatlı kaşığı döküp diğer yarısıyla krema sürdüğümüz keklerin üzerini kapatın. Aynı hamburger şeklinde olacak. Ardından kenarlarına da krema sürüp, yanlarını Hindiztan cevizine buladıktan sonra arzu ettiğiniz taktirde bitter çikolata eritip üzerine dökebilirsiniz.


Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:22:33

Padişah Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Padişah Tatlısı"

beren

neden tüm yapmadınız? ben başka bir yerde tepsiye ilk önce hindiztan cevizi dökerek gördüm.

2016-06-09

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017