Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı hem yapımının oldukça kolay olması hem de içinde neler olduğunu bildiğiniz bir tatlı olması sebebiyle çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz tatlılar arasında yer aldığından mutlaka denemeniz gereken bir tarif olarak karşınıza çıkıyor. Kolay hazırlanmasının yanı sıra lezzetli olması sebebiyle de hem kendiniz hem aileniz hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz leziz bir tat olarak tanımlanabiliyor.

Parmak Tatlısı Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • 125 gram yumuşak margarin
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3 ya da 4 çay bardağı yeterli olacaktır)

İçini Hazırlamak için

  • 1 çay bardağı fındık
  • 5 adet ceviz
  • Biraz tarçın
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Şerbetini Hazırlamak için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 ya da 3 damla limon suyu
  • 2,5 su bardağı su
Üstüne serpmek için
  • 1 su bardağı irmik
Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz, böylece şerbetimiz biz tatlımızı hazırlayana kadar soğumuş olacaktır. Şerbetli tatlı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli husus ya tatlı hamurunuzun ya da şerbetinizin sıcak olmasıdır. En makbul olan ise şerbetin soğuması ve tatlı hamurunun fırından çıkar çıkmaz üzerine serpilmesidir. Şerbeti hazırlarken öncelikle şekeri bir tencereye alıyoruz ve birkaç dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Daha sonra üzerine suyu döküyor ve iyice kaynatıyoruz, son olarak da birkaç damla limon suyu sıkarak bir taşım daha kaynatıyor ve şerbeti soğuması için bir kenara alıyoruz.

Şerbeti hazırladıktan sonra parmak tatlısı için öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz. Hamur malzemelerinden yumurta ve şekeri ilke olarak bir karıştırma kabında karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra sıvı yağı alıp biraz daha karıştırdıktan sonra kalan tüm hamur malzemelerini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. En son unu ekleyerek azar azar ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru hazırladıktan sonra bu hamuru dinlenmesi için 15 dakika bekletiyoruz.

Hamur beklerken parmak tatlısı içini hazırlamak için önce ceviz ve fındığı robottan geçiriyoruz ya da bir torbaya alarak sert bir cisim ile ezmeye başlıyoruz. Daha sonra içine şeker ve tarçını ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu iç malzemesini hamurdan kopardığımız yumurta büyüklüğündeki parçaların içine koyarak yuvarlıyoruz. Böylece dış kısım sadece hamur olacak şekilde iç malzemesini kapatıyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi yaparken hazırladığımız içli hamurları bir tabağa koyduğumuz irmiğe batırarak daha önce yağlanmış olan tepsiye diziyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi yapıp tepsiye dizdikten sonra önceden ısınmış 180 derecelik fırına alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Üzeri kızaran tatlı hamurlarını fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra da üzerine önceden hazırladığımız şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekip soğuyunca da servis ediyoruz. Dilerseniz iç malzemesi olmadan da aynı işlemlerle parmak tatlısı hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 02:04:16
Parmak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Parmak Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Parmak Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024