tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunun için pekmez sevmeyen çocuklar için pekmezin tatlıların içerisine ilave edip onlara bu faydalı besinden tattırabilirsiniz. 

Pekmezli Tatlılar

Pekmez Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pekmez (dut pekmezi)

Pekmez Helvası Hazırlanışı

Pekmez helvasını hazırlamak için öncelikle derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine su ile birlikte nişastayı ilave edip karıştıralım. Çırpma teli ile güzel bir şekilde harcı karıştıralım ve nişastanın kıvamını açalım. Sulandırıp kıvamını açtığımız nişastalı karışımın üzerine pekmezi ve toz şekeri ilave edip karşı karıştırmaya devam edelim. Karıştırdığımız harcı bir pişirme tenceresine alalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Ocağın altını kısık ateşte açalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen karışımın içerisine sıcak iken ceviz içini ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kare bir borcam alalım ve içerisini sıcak su ile ıslatalım. Islattığımız borcamın içerisine hazırladığımız pekmez helvasını ilave edip yayalım. Helvayı serin bir ortama kaldıralım ve soğumasını sağlayalım. Soğuduktan sonra bıçak ile dilimleyelim ve dilimleri servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Afiyet olsun…

Pekmezli Su Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 9 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı nişasta

Üzeri İçin

  • Bir su bardağı pekmez

Pekmezli Su Muhallebisi Hazırlanışı

Pekmezli su muhallebini hazırlamak için toz şeker, süt ve bir fiske tuzu bir tencerenin içerisine alıp kaynayana kadar pişirelim

Pekmezli Tatlılar

Ardından başka bir karıştırma kabı alalım ve içerisine nişasta ile suyu ilave edip çırpma teli güzel bir şekilde karıştıralım. Süt kaynadığında tencerenin içerisine nişastalı suyu boşlatalım ve sürekli karıştıralım. Ardından ocağın altını kısık ateşte açalım ve karışımı muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen karşımı iç kısımları ıslatılmış olan kaselere paylaştıralım. Kaseleri bir tepsinin içerisine alalım ve tabakların alt kısmına soğuk su ilavesi yapıp tatlıyı soğumaya bırakalım. Soğumuş olan tatlıyı kaselerin içerisinden ters çevirip servis tabaklarının üzerine çıkartalım. Son olarak tatlıların üzerlerine pekmez gezdirelim ve sunum yapalım. Afiyet olsun.

Pekmezli Kabak Tatlısı Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi

Pekmezli Kabak Tatlısı Hazırlanışı

Pekmezli kabak tatlısının hazırlığına kabakları soymakla başlayalım ve bunun için öncelikle tüm olan kabağımızı kavun dilimler gibi dilimleyelim. Ardından dilimlediğimiz iki kilo kabağın dış kısımlarını soyup arzu göre küp veya dikdörtgen şekillerde dilimleyelim. Bu aşamada kabakları dilimlerken ne kalın ne de çok ince olmamasına özen gösterelim. Doğradığımız kabakların çekirdeklerini temizleyip yıkayalım ve bir pişirme tenceresinin içerisine boşlatalım. Kabakların üzerine su ile toz şekeri ilave edip bir sat kadar bu şekilde bekletelim. Beklerken süre içerisinde şekeri erimiş ve hafif şekilde yumuşamış olan kabakları ocağın üzerine yerleştirelim ve ocağın altını kısık ateşte açalım. Kısık ateşin üzerinde kabakları yavaş yavaş pişmeye bırakalım. Pişmiş ve yumuşamış olan kabakları servis tabaklarının içerisine alalım ve soğumaya bırakalım. Eğer sıcak iken kabakları almakta zorlanıyor iseniz tencerenin içerisinde soğumaya bırakıp soğuduktan sonra da alabilirsiniz. Servis tabaklarının üzerinde bulunan kabakları ceviz içleri ve pekmez ile süsleyip tatlandıralım. Tatlımız hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:21:33

Pekmezli Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pekmezli Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

İncir Tatlısı Muhallebili

İncir tatlısı muhallebili, incir ağaçta yetişen ve içi çekirdekli bir meyvedir. bir meyvedir. Ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. Besin değeri oldukça yüksektir. A, B, C,K vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, magnezyu...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018