tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunun için pekmez sevmeyen çocuklar için pekmezin tatlıların içerisine ilave edip onlara bu faydalı besinden tattırabilirsiniz. 

Pekmezli Tatlılar

Pekmez Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pekmez (dut pekmezi)

Pekmez Helvası Hazırlanışı

Pekmez helvasını hazırlamak için öncelikle derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine su ile birlikte nişastayı ilave edip karıştıralım. Çırpma teli ile güzel bir şekilde harcı karıştıralım ve nişastanın kıvamını açalım. Sulandırıp kıvamını açtığımız nişastalı karışımın üzerine pekmezi ve toz şekeri ilave edip karşı karıştırmaya devam edelim. Karıştırdığımız harcı bir pişirme tenceresine alalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Ocağın altını kısık ateşte açalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen karışımın içerisine sıcak iken ceviz içini ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kare bir borcam alalım ve içerisini sıcak su ile ıslatalım. Islattığımız borcamın içerisine hazırladığımız pekmez helvasını ilave edip yayalım. Helvayı serin bir ortama kaldıralım ve soğumasını sağlayalım. Soğuduktan sonra bıçak ile dilimleyelim ve dilimleri servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Afiyet olsun…

Pekmezli Su Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 9 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı nişasta

Üzeri İçin

  • Bir su bardağı pekmez

Pekmezli Su Muhallebisi Hazırlanışı

Pekmezli su muhallebini hazırlamak için toz şeker, süt ve bir fiske tuzu bir tencerenin içerisine alıp kaynayana kadar pişirelim

Pekmezli Tatlılar

Ardından başka bir karıştırma kabı alalım ve içerisine nişasta ile suyu ilave edip çırpma teli güzel bir şekilde karıştıralım. Süt kaynadığında tencerenin içerisine nişastalı suyu boşlatalım ve sürekli karıştıralım. Ardından ocağın altını kısık ateşte açalım ve karışımı muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen karşımı iç kısımları ıslatılmış olan kaselere paylaştıralım. Kaseleri bir tepsinin içerisine alalım ve tabakların alt kısmına soğuk su ilavesi yapıp tatlıyı soğumaya bırakalım. Soğumuş olan tatlıyı kaselerin içerisinden ters çevirip servis tabaklarının üzerine çıkartalım. Son olarak tatlıların üzerlerine pekmez gezdirelim ve sunum yapalım. Afiyet olsun.

Pekmezli Kabak Tatlısı Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi

Pekmezli Kabak Tatlısı Hazırlanışı

Pekmezli kabak tatlısının hazırlığına kabakları soymakla başlayalım ve bunun için öncelikle tüm olan kabağımızı kavun dilimler gibi dilimleyelim. Ardından dilimlediğimiz iki kilo kabağın dış kısımlarını soyup arzu göre küp veya dikdörtgen şekillerde dilimleyelim. Bu aşamada kabakları dilimlerken ne kalın ne de çok ince olmamasına özen gösterelim. Doğradığımız kabakların çekirdeklerini temizleyip yıkayalım ve bir pişirme tenceresinin içerisine boşlatalım. Kabakların üzerine su ile toz şekeri ilave edip bir sat kadar bu şekilde bekletelim. Beklerken süre içerisinde şekeri erimiş ve hafif şekilde yumuşamış olan kabakları ocağın üzerine yerleştirelim ve ocağın altını kısık ateşte açalım. Kısık ateşin üzerinde kabakları yavaş yavaş pişmeye bırakalım. Pişmiş ve yumuşamış olan kabakları servis tabaklarının içerisine alalım ve soğumaya bırakalım. Eğer sıcak iken kabakları almakta zorlanıyor iseniz tencerenin içerisinde soğumaya bırakıp soğuduktan sonra da alabilirsiniz. Servis tabaklarının üzerinde bulunan kabakları ceviz içleri ve pekmez ile süsleyip tatlandıralım. Tatlımız hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:21:33

Pekmezli Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pekmezli Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017