tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli tatlı hazırlamak istiyor iseniz size saray tatlısını gönül rahatlığı ile öneririz.

Saray Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Saray Tatlısı Hazırlanışı

Saray tatlımızın hazırlığına ilk önce şerbet ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte çift tabanlı bir pişirme tenceresi alalım. Tencerenin içerisine toz şekeri ilave edelim ve suyu da katıp karıştıralım. Karıştırdıktan sonra ocağın üzerine tencereyi yerleştirelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatalım ve ocağın üzerinden şerbeti indirelim. Tatlıyı hazırlayana dek şerbeti soğumaya bırakalım ve bunun için serin bir yere şerbeti kaldıralım.

Tatlıyı hazırlamak için bir karıştırma kabının içerisine sıvıyağ, şeker ve margarini ilave edip parmak uçlarımız ile yoğuralım.

Saray Tatlısı

Ardından karışımın içerisine 3 tane yumurtayı kıralım ve tekrar harcı yoğuralım. Akabinde yoğurup karıştırdığımız malzemelerin içerisine toz şeker, vanilya, irmik ve kabartma tozunu katalım. Unu da yavaş yavaş ilave edelim ve yoğurma işlemini sürdürelim.

Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım ve hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp temiz olan tezgahın üzerine alalım. Saray tatlımızı pişireceğimiz fırın tepsimizin içerisine sıvıyağ sürelim veya daha kolay olsun diyorsanız yağlı kağıt serelim. Koparttığımız hamurlardan bir tanesini alalım ve yuvarlak veya oval şeklini verip fırın tepsisine yerleştirelim. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp bütün hamurları fırın tepsisine dizelim.

Tatlımızı 180 derecelik fırının içerisine yollayalım ve her tarafları kızarana dek pişirelim. Arzu ederseniz eğer tatlıyı fırına göndermeden önce üzerilerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Pişmiş olan tatlıyı fırından alıp ılıması için biraz bekletelim. Ilıdıktan sonra üzerine önceden hazırladığımız ılıttığımız şerbeti bir kepçe ile dökelim. Bütün şerbeti tatlıya gezdirdikten sonra tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatalım ve bu şekilde tatlıyı bir sat kadar dinlendirelim. Dinlenip soğuyan tatlımızı servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:15:59

Saray Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Saray Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018