tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Torpil Tatlısı

Torpil tatlısı, Dondurmaya benzer görüntüsü ve lezzetinin inanılmaz oluşu çoğu kişiyi bu tatlı tarifine doğru çekmektedir. Özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri torpil tatlısını onlar için hazırlayıp onlara güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Torpil Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 150 gr yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri

Muhallebisi İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 16-17 tane kâğıt külah

Süslemek İçin

  • Muz
  • Çilek
  • Pudra şekeri

Torpil Tatlı Hazırlanışı

Torpil tatlısını hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumuşak olan margarini, toz şekeri, sütü ve yumurtayı ilave edip parmak uçlarımızla güzel bir şekilde karıştıralım. Karıştırma kabının üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş, yavaş ilave edip yoğurma işlemine geçelim. Hazırladığımız hamurdan dört eşit beze yapalım ve yaptığımız bezeleri bir merdane ile açalım. Açılan hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmaması gerekiyor.

Torpil Tatlısı

Açılan hamurdan bir parmak kalınlığında bıçakla şeritler keselim. Kestiğimiz şeritleri kartondan olan külahların üzerine saralım.

Diğer tarafta bekleyen bezeleri de açalım ve şeritler kesip külahların etrafına saralım. Sarma işlemi bittikten sonra külahları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine çok birleşik olmayacak şekilde dizelim. 175-180 derecelik fırına tepsiyi gönderelim ve hafif pembeleşene dek hamurları pişirelim. Pişmiş olan hamurları fırından çıkartalım ve biraz ılıyınca içerisinde bulunan külahları dikkatli bir şekilde çıkartalım. Elde ettiğimiz hamurdan külahları ise baka bir tepsinin üzerine alalım.

Muhallebi için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine muhallebi için verilen malzemeleri ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Orta harlı ateşin üzerinde muhallebiyi göz göz oluncaya dek pişirelim ve piştikten sonra mikserle çırpalım. Hazırladığımız muhallebiyi soğuması için bir kenara kaldıralım ve soğuduktan sonra tatlıyı kaşık yardımıyla hazırladığımız külahların içerisine dolduralım.  Bütün külahların içerisine muhallebiden doldurduktan sonra ağız kısımlarına çilek veya muz dilimleri yerleştirebilirsiniz. Hazır hale gelen torpil tatlımızın üzerine pudra şekeri serpiştirip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:04:18

Torpil Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Torpil Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018