tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Torpil Tatlısı

Torpil tatlısı, Dondurmaya benzer görüntüsü ve lezzetinin inanılmaz oluşu çoğu kişiyi bu tatlı tarifine doğru çekmektedir. Özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri torpil tatlısını onlar için hazırlayıp onlara güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Torpil Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 150 gr yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri

Muhallebisi İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 16-17 tane kâğıt külah

Süslemek İçin

  • Muz
  • Çilek
  • Pudra şekeri

Torpil Tatlı Hazırlanışı

Torpil tatlısını hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumuşak olan margarini, toz şekeri, sütü ve yumurtayı ilave edip parmak uçlarımızla güzel bir şekilde karıştıralım. Karıştırma kabının üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş, yavaş ilave edip yoğurma işlemine geçelim. Hazırladığımız hamurdan dört eşit beze yapalım ve yaptığımız bezeleri bir merdane ile açalım. Açılan hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmaması gerekiyor.

Torpil Tatlısı

Açılan hamurdan bir parmak kalınlığında bıçakla şeritler keselim. Kestiğimiz şeritleri kartondan olan külahların üzerine saralım.

Diğer tarafta bekleyen bezeleri de açalım ve şeritler kesip külahların etrafına saralım. Sarma işlemi bittikten sonra külahları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine çok birleşik olmayacak şekilde dizelim. 175-180 derecelik fırına tepsiyi gönderelim ve hafif pembeleşene dek hamurları pişirelim. Pişmiş olan hamurları fırından çıkartalım ve biraz ılıyınca içerisinde bulunan külahları dikkatli bir şekilde çıkartalım. Elde ettiğimiz hamurdan külahları ise baka bir tepsinin üzerine alalım.

Muhallebi için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine muhallebi için verilen malzemeleri ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Orta harlı ateşin üzerinde muhallebiyi göz göz oluncaya dek pişirelim ve piştikten sonra mikserle çırpalım. Hazırladığımız muhallebiyi soğuması için bir kenara kaldıralım ve soğuduktan sonra tatlıyı kaşık yardımıyla hazırladığımız külahların içerisine dolduralım.  Bütün külahların içerisine muhallebiden doldurduktan sonra ağız kısımlarına çilek veya muz dilimleri yerleştirebilirsiniz. Hazır hale gelen torpil tatlımızın üzerine pudra şekeri serpiştirip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:04:18

Torpil Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Torpil Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018