tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Severek hazırlayıp, gönül rahatlığıyla ikram edeceğiniz yunan tatlısını birlikte hazırlayabiliriz.

Yunan tatlısı için gerekli malzemeler

  • 5 adet yumurta ( Yumurtalarınız iriyse 4 tane kullanabilirsiniz )
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ ya da 1 su bardağından 2 parmak eksik ölçü kullanabilirsiniz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Muhallebi malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemek için hindistan cevizi, iç ceviz ya da toz antep fıstığı vs.

Yunan tatlısı yapımı

Öncelikle 1 su bardağı soğuk sütle toz krem şantiyi mikserle çırparak, hazırladığınız krem şantiyi buzdolabına kaldırın. Şimdi tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlayalım. Çünkü tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökeceğiz.

Yunan Tatlısı

Şerbet malzemelerini tencerenin içine koyarak, ocağın üzerine alıyoruz. Burada orta ateşte kıvamını buluncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra uygun bir yere alarak, soğuması için bırakıyoruz. 

Uygun bir kasenin içinde toz şeker ve yumurtaları yine mikserle beyaz bir köpük haline gelinceye kadar çırpın. Bunun içine galeta unu, kabartma tozu, sıvı yağ ve hindistan cevizini ilave edin. Bunların hepsini iyice karıştırın. Büyük boy dikdörtgen bir borcamın içini yağlayın. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kek malzemesini yağladığınız borcamın içine dökün. Kıvamı yoğun olduğundan, hamurun üzerini bir kaşıkla düzeltin. Borcamı kızmış olan fırına koyun. Yaklaşık olarak üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Kekin fırından alınır alınmaz şerbetle buluşması gerekiyor. Bu nedenle kekiniz sıcak, şerbetiniz soğuk olmalıdır. Malzemeleri bu düzene göre pişirin. Şerbeti keke döktüğünüz zaman cızırtı sesi duymalısınız.

Bu arada muhallebiyi hazırlayabiliriz. Daha önceden hazırladığımız krem şantiyi fırından alıyoruz. Diğer muhallebi malzemelerini tencerenin içine koyarak, ateşin üzerinde muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Bu biraz ılındıktan sonra, içine krem şantiyi koyarak karıştırıyoruz. Muhallebi karışımını tatlınızın üzerine döşeyebilirsiniz. Tatlının üzerine arzunuza göre hindistan cevizi, iç ceviz, toz antep fıstığı gibi malzemelerle süsleyin. Yunan tatlısını bir gece kadar buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra sevdikleriniz için dilimleyerek servis tabaklarınıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:11:00

Yunan Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yunan Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017