tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Severek hazırlayıp, gönül rahatlığıyla ikram edeceğiniz yunan tatlısını birlikte hazırlayabiliriz.

Yunan tatlısı için gerekli malzemeler

  • 5 adet yumurta ( Yumurtalarınız iriyse 4 tane kullanabilirsiniz )
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ ya da 1 su bardağından 2 parmak eksik ölçü kullanabilirsiniz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Muhallebi malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemek için hindistan cevizi, iç ceviz ya da toz antep fıstığı vs.

Yunan tatlısı yapımı

Öncelikle 1 su bardağı soğuk sütle toz krem şantiyi mikserle çırparak, hazırladığınız krem şantiyi buzdolabına kaldırın. Şimdi tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlayalım. Çünkü tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökeceğiz.

Yunan Tatlısı

Şerbet malzemelerini tencerenin içine koyarak, ocağın üzerine alıyoruz. Burada orta ateşte kıvamını buluncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra uygun bir yere alarak, soğuması için bırakıyoruz. 

Uygun bir kasenin içinde toz şeker ve yumurtaları yine mikserle beyaz bir köpük haline gelinceye kadar çırpın. Bunun içine galeta unu, kabartma tozu, sıvı yağ ve hindistan cevizini ilave edin. Bunların hepsini iyice karıştırın. Büyük boy dikdörtgen bir borcamın içini yağlayın. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kek malzemesini yağladığınız borcamın içine dökün. Kıvamı yoğun olduğundan, hamurun üzerini bir kaşıkla düzeltin. Borcamı kızmış olan fırına koyun. Yaklaşık olarak üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Kekin fırından alınır alınmaz şerbetle buluşması gerekiyor. Bu nedenle kekiniz sıcak, şerbetiniz soğuk olmalıdır. Malzemeleri bu düzene göre pişirin. Şerbeti keke döktüğünüz zaman cızırtı sesi duymalısınız.

Bu arada muhallebiyi hazırlayabiliriz. Daha önceden hazırladığımız krem şantiyi fırından alıyoruz. Diğer muhallebi malzemelerini tencerenin içine koyarak, ateşin üzerinde muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Bu biraz ılındıktan sonra, içine krem şantiyi koyarak karıştırıyoruz. Muhallebi karışımını tatlınızın üzerine döşeyebilirsiniz. Tatlının üzerine arzunuza göre hindistan cevizi, iç ceviz, toz antep fıstığı gibi malzemelerle süsleyin. Yunan tatlısını bir gece kadar buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra sevdikleriniz için dilimleyerek servis tabaklarınıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:11:00

Yunan Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yunan Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

İncir Tatlısı Muhallebili

İncir tatlısı muhallebili, incir ağaçta yetişen ve içi çekirdekli bir meyvedir. bir meyvedir. Ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. Besin değeri oldukça yüksektir. A, B, C,K vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, magnezyu...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018