Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı, oldukça pratik oluşu, kolay hazırlanışı ve geleneksel şerbetli tatlılar arasında mükemmel bir lezzete sahip olan ballı badem tatlısıyla davet sofralarınızı taçlandırmanızın yanı sıra kabul günlerinizde ikindi çaylarınızda sevdiklerinizle birlikte damaklarınızı şenlendirmek için hazırlayabileceğiniz harika bir tatlı çeşididir.

Ballı Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket margarin veya 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta (1 tanesinin beyazı ayrılacak)
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar elenmiş un
  • 200 gr badem

Şerbeti için

  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Ballı Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?


Ballı badem tatlısı ön hazırlığımız olarak uygun bir tencereye 4,5 su bardağı dolusu toz şeker ve 4,5 su bardağı dolusu su ekleyelim ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak şeker ve suyu iyice harmanladıktan sonra tencereyi ocağa koyalım. Şerbetimizi önce harlı ateşte şerbetimiz kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika şerbet kıvam alıncaya kadar pişirelim. Ardından şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce üzerine limon suyu ilave edip bir iki taşım kaynatarak hazır hale gelen şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra tatlımızın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza ilk olarak 250 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı veya margarini ilave ederek üzerine 3 adet yumurtanın 1 adetinin akını ayırdıktan sonra ilave edelim ve elimizle iyice yoğuralım. Karışımın üzerine 1 su bardağı dolusu irmik, 1 su bardağı silme toz şeker, 1 paket şekerli vanilya, 1 fiske tuz ve 1 paket kabartma tozu ekledikten sonra tüm harcı elimizle yoğurarak harmanlayalım. Karışımın üzerine elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Yoğrulan hamur ele yapışmayacak yumuşaklıkta özlü bir kıvam aldıktan sonra hamurun üzerine nemli temiz bir bez kapatıp 10 dakika kadar hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde 200 gr badem içlerini sıcak suyun içine alarak 10-15 dakika kadar beklettikten sonra, bademlerin kabuklarını soyalım ve küçük bir teflon tavada bademler pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmuş badem içlerini irice dövelim, daha önce ayırdığımız 1 adet yumurta akını bademlerin üzerine alarak iyice karıştırarak bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenerek kendine gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra hamurun üzerine bastırarak hamuru tıpkı poğaça hamuru gibi açtıktan sonra hamurun içine 1 çorba kaşığı kadar yumurtalı badem içinden doldurarak hamuru yuvarlak poğaça şeklinde yuvarlayarak kapatalım. İç harç ve kalan hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim ve hazırlanmış hamurları belli aralıklarla yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirelim. Hazır hale gelen balı badem tatlımızı önceden 185 derecede ısıtılmış fırına verelim ve tatlılar pembeleşinceye kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp hafif ılımasını sağlayalım. Ardından istediğimiz sıcaklığa gelen tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döktükten sonra tepsinin üzerine ayrı bir tepsi kapatarak tatlının şerbetini iyice çekmesi için en az 2-3 saat kadar bekletelim. Ballı badem tatlımız şerbetini çekerek sunuma hazır hale geldikten sonra servis tabaklarına alarak tatlıların üzerine yeteri kadar süzme bal gezdirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 20.01.2024 08:45:27
Ballı Badem Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ballı Badem Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Ballı Badem Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024