tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı, oldukça pratik oluşu, kolay hazırlanışı ve geleneksel şerbetli tatlılar arasında mükemmel bir lezzete sahip olan ballı badem tatlısıyla davet sofralarınızı taçlandırmanızın yanı sıra kabul günlerinizde ikindi çaylarınızda sevdiklerinizle birlikte damaklarınızı şenlendirmek için hazırlayabileceğiniz harika bir tatlı çeşididir.

Ballı Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket margarin veya 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta (1 tanesinin beyazı ayrılacak)
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar elenmiş un
  • 200 gr badem

Şerbeti İçin

  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Ballı Badem Tatlısı Hazırlanışı

Ballı badem tatlısı ön hazırlığımız olarak uygun bir tencereye 4,5 su bardağı dolusu toz şeker ve 4,5 su bardağı dolusu su ekleyelim ve tahta bir kaşık yardımıyla  karıştırarak şeker ve suyu iyice harmanladıktan sonra tencereyi ocağa koyalım. Şerbetimizi önce harlı ateşte şerbetimiz kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika şerbet kıvam alıncaya kadar pişirelim. Ardından şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce üzerine limon suyu ilave edip bir iki taşım kaynatarak hazır hale gelen şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra tatlımızın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza ilk olarak 250 gr  oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı veya margarini ilave ederek üzerine 3 adet yumurtanın 1 adetinin akını ayırdıktan sonra ilave edelim ve elimizle iyice yoğuralım. Karışımın üzerine 1 su bardağı dolusu irmik, 1 su bardağı silme toz şeker, 1 paket şekerli vanilya, 1 fiske tuz ve 1 paket kabartma tozu ekledikten sonra tüm harcı elimizle yoğurarak harmanlayalım.

Ballı Badem Tatlısı

Karışımın üzerine elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Yoğrulan hamur ele yapışmayacak yumuşaklıkta özlü bir kıvam aldıktan sonra hamurun üzerine nemli temiz bir bez kapatıp 10 dakika kadar hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde 200 gr badem içlerini sıcak suyun içine alarak 10-15 dakika kadar beklettikten sonra, bademlerin kabuklarını soyalım ve küçük bir teflon tavada bademler pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmuş badem içlerini irice dövelim, daha önce ayırdığımız 1 adet yumurta akını bademlerin üzerine alarak iyice karıştırarak bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenerek kendine gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra hamurun üzerine bastırarak hamuru tıpkı poğaça hamuru gibi açtıktan sonra hamurun içine 1 çorba kaşığı kadar yumurtalı badem içinden doldurarak hamuru yuvarlak poğaça şeklinde yuvarlayarak kapatalım. İç harç ve kalan hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim ve hazırlanmış hamurları belli aralıklarla yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirelim. Hazır hale gelen balı badem tatlımızı önceden 185 derecede ısıtılmış fırına verelim ve tatlılar pembeleşinceye kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp hafif ılımasını sağlayalım. Ardından istediğimiz sıcaklığa gelen tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döktükten sonra tepsinin üzerine ayrı bir tepsi kapatarak tatlının şerbetini iyice çekmesi için en az 2-3 saat kadar bekletelim. Ballı badem tatlımız şerbetini çekerek sunuma hazır hale geldikten sonra servis tabaklarına alarak tatlıların üzerine yeteri kadar  süzme bal gezdirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 01:35:14

Ballı Badem Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ballı Badem Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017