tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı, oldukça pratik oluşu, kolay hazırlanışı ve geleneksel şerbetli tatlılar arasında mükemmel bir lezzete sahip olan ballı badem tatlısıyla davet sofralarınızı taçlandırmanızın yanı sıra kabul günlerinizde ikindi çaylarınızda sevdiklerinizle birlikte damaklarınızı şenlendirmek için hazırlayabileceğiniz harika bir tatlı çeşididir.

Ballı Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket margarin veya 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta (1 tanesinin beyazı ayrılacak)
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar elenmiş un
  • 200 gr badem

Şerbeti İçin

  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Ballı Badem Tatlısı Hazırlanışı

Ballı badem tatlısı ön hazırlığımız olarak uygun bir tencereye 4,5 su bardağı dolusu toz şeker ve 4,5 su bardağı dolusu su ekleyelim ve tahta bir kaşık yardımıyla  karıştırarak şeker ve suyu iyice harmanladıktan sonra tencereyi ocağa koyalım. Şerbetimizi önce harlı ateşte şerbetimiz kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika şerbet kıvam alıncaya kadar pişirelim. Ardından şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce üzerine limon suyu ilave edip bir iki taşım kaynatarak hazır hale gelen şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra tatlımızın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza ilk olarak 250 gr  oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı veya margarini ilave ederek üzerine 3 adet yumurtanın 1 adetinin akını ayırdıktan sonra ilave edelim ve elimizle iyice yoğuralım. Karışımın üzerine 1 su bardağı dolusu irmik, 1 su bardağı silme toz şeker, 1 paket şekerli vanilya, 1 fiske tuz ve 1 paket kabartma tozu ekledikten sonra tüm harcı elimizle yoğurarak harmanlayalım.

Ballı Badem Tatlısı

Karışımın üzerine elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Yoğrulan hamur ele yapışmayacak yumuşaklıkta özlü bir kıvam aldıktan sonra hamurun üzerine nemli temiz bir bez kapatıp 10 dakika kadar hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde 200 gr badem içlerini sıcak suyun içine alarak 10-15 dakika kadar beklettikten sonra, bademlerin kabuklarını soyalım ve küçük bir teflon tavada bademler pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmuş badem içlerini irice dövelim, daha önce ayırdığımız 1 adet yumurta akını bademlerin üzerine alarak iyice karıştırarak bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenerek kendine gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra hamurun üzerine bastırarak hamuru tıpkı poğaça hamuru gibi açtıktan sonra hamurun içine 1 çorba kaşığı kadar yumurtalı badem içinden doldurarak hamuru yuvarlak poğaça şeklinde yuvarlayarak kapatalım. İç harç ve kalan hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim ve hazırlanmış hamurları belli aralıklarla yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirelim. Hazır hale gelen balı badem tatlımızı önceden 185 derecede ısıtılmış fırına verelim ve tatlılar pembeleşinceye kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp hafif ılımasını sağlayalım. Ardından istediğimiz sıcaklığa gelen tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döktükten sonra tepsinin üzerine ayrı bir tepsi kapatarak tatlının şerbetini iyice çekmesi için en az 2-3 saat kadar bekletelim. Ballı badem tatlımız şerbetini çekerek sunuma hazır hale geldikten sonra servis tabaklarına alarak tatlıların üzerine yeteri kadar  süzme bal gezdirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 01:35:14

Ballı Badem Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ballı Badem Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018