tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuklarınızı ve çevrenizi sevindireceksiniz. Bu konuda size tavsiyem hafta başından itibaren hafta sonuna kadar bayatlayan ekmekleri biriktirmeniz ve hafta sonu ekmeklerle ailenize tatlı ziyafeti vermenizdir. Tatlıda un yerine bayat ekmekleri kullanıyoruz ve ekmekle nefis lezzetler elde ediyoruz. Aynı zamanda görselliği de oldukça hoş olduğundan ağır ve zahmetli bir tatlı gibi duruyor. Fakat yapılışı hiçte zahmetli değil aksine oldukça pratik bir tatlı. Şimdi bayat ekmek tatlısının tarifine geçelim.

Bayat Ekmek Tatlısı İçin Malzemeler

  • Dört kahve fincanı toz şeker. Ortalama 280 gram geliyor.
  • Dört adet iri yumurta
  • Bir adet portakal veya limon kabuğunun rendelenmiş hali
  • Bir paket kabartma tozu
  • Hindistan cevizi
  • 4 kahve fincanı kadar robottan çekilmiş bayat ekmek unu

Muhallebi için malzemeler:

  • Bir litre süt
  • Bir paket istediğiniz tür meyveli hazır muhallebi

Şerbeti için malzemeler:

  • Bir çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Bir çorba kaşığı limon suyu

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Kekin hazırlanışı

İlk başta bayat ekmeklerimizi fırında kurutalım. Fakat dikkat edin çok fazla fırında bırakıp kızartmayın. Sadece kuruyacak kadar fırında bekletin ve kuruduktan sonra çıkararak robottan çekin. Daha sonra süzgeçten geçirerek irilerini ayırın un haline gelmiş bayat ekmekleri bir kâseye koyun. Üzerine kabartma tozu ve Hindistan cevizi ekleyip iyice çırpalım. Bu arada başka bir kapta şeker ve yumurtayı karıştırarak bir mikser yardımıyla çırpalım

Bayat Ekmek Tatlısı

En az üç dakika çırpın ve iyice köpüklenerek kar beyazı haline gelsin. Ardından un karışımını bu karışımının üzerine ekleyerek limon veya portakal kabuğunu da ekledikten sonra bir miktar daha karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı önceden yağladığımız fırın kabına dökerek yayalım. Döktüğünüz kap orta boy borcam olursa daha uygun olur. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayarak ısınmasını bekleyelim. Isı 180 derece olduktan sonra borcamımızı fırına sürerek 30 dakika kadar pişmesini bekleyelim. İlk yirmi dakikada kesinlikle fırının kapağını açmayacağız. Çünkü erken açtığınız taktirde kabaran kekimiz söner. 20 dakika sonra kontrol ederek yanmaması için dikkat edelim.

Muhallebinin hazırlanışı

Kekimiz fırında pişerken biz muhallebiyi hazırlayalım. Bir tencere içerisine sütü boşaltarak hazır muhallebi tozunu içerisine dökelim ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

Şerbetinin hazırlanışı

Tatlının şerbeti için 1.5 su bardağı su, bir çay bardağı şeker ve bir çorba kaşığı limonu bir tencereye koyarak kaynatalım. Kaynama seviyesine geldikten sonra 5 dakika kaynatıp ocaktan indirelim.

Bayat ekmek tatlısının pişen kekini soğuduktan sonra enine doğru iki eşit parçaya ayıralım. Altta kalan kısmı bir tepsiye yerleştirdikten sonra üzerinde şerbeti gezdirelim ve ardından muhallebinin yarısını dökelim. Kekin ikinci yarısını bu tepsideki kekin üzerine yerleştirelim ve her yeri ıslanana kadar şerbeti gezdirelim. Ardından muhallebiyi dökerek her yerine yayalım ve buzdolabına koyarak bir gece bekletelim. Bir sonraki gün servis yapacağımız zaman bir su bardağını ıslatarak kalıp olarak kullanalım ve yuvarlak şekilde keserek servis edelim. Üzerine kiraz şekerlemesi veya Antep fıstığı ekleyerek lezzetine başka lezzetler de ilave edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:05:54

Bayat Ekmek Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bayat Ekmek Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017