tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tatlı olmasının ötesinde çarçabuk hazırlanması ve pratikliği ile konuklarınıza ve sevdikleriniz gönül ferahlığı ile sunabileceğiniz nitelikte bir tatlı türüdür. Ayrıca çocukların büyük bir zevkle ve iştahla tüketeceği leziz tatlılar arasında yer almaktadır.

Eti Puf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dolusu elenmiş un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket şekerli vanilya

Üzeri İçin

  • 25-25 adet Hindistan cevizli eti puf
  • 2 su bardağı dolusu süt
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi tozu

Eti Puf Tatlısı Hazırlanışı

Eti puf tatlımızın hazırlığına ilk olarak muhallebisini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 125 gr tereyağı veya margarin ekledikten sonra ocağa koyarak yağın erimesini sağlayalım. Yağımız tamamen eridikten sonra üzerine 1 su bardağı elenmiş un ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararıncaya kadar kavurup tencereyi ocaktan alarak unun ılımasını bekleyelim.

Eti Puf Tatlısı

Daha sonra ılıyan unun üzerine azar azar 1 litre sütü,1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya ve 2 çorba kaşığı nişasta ekleyip tencereyi tekrar ocağa koyup sürekli karıştırarak muhallebi göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ardından istenilen kıvama gelen muhallebiyi cam dikdörtgen bir tepsiye dökerek yayalım. İyice soğumasını beklediğimiz muhallebi soğuduktan sonra ise 20-25 adet eti pufu muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde sıra sıra yerleştirelim.

Tatlımızın çikolata sosu için bir tencereye çikolata sosunu boşalttıktan sonra üzerine 2 su bardağı kadar soğuk sütü ilave ederek muhallebide olduğu gibi sürekli karıştırarak sos koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirerek çikolata sosunu soğuması için beklemeye bırakalım. Çikolata sosumuz soğurken üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırmayı ihmal etmeyelim. Çikolata sosumuz iyice soğuduktan sonra bir çorba kepçesi yardımıyla sostan alarak tepsiye yerleştirilmiş eti pufların üzerine düzgün bir şekilde döktükten sonra tatlımızı buzdolabına alarak en az 2-3 saat kadar bekletelim. Verilen sürenin sonunda tatlımızı eti pufları dağıtmayacak şekilde dilimleyip tatlı tabaklarına alarak üzerini Hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:22:06

Eti Puf Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Eti Puf Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Elmalı Sütlü Tatlı

Elmalı sütlü tatlı, bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen tatlı oldukça hafiftir. Evde yapılabilen elmalı sütlü tatlı pratik yapımıyla kalorisi düşük olan tatlının bir çok kişi tarafından tüketilmesi mümkündür. İçerisin...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuk...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Vezir Parmağı Tatlısı

Vezirparmağı tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı tarifidir. Tatlının adının vezir parmağı olmasının nedeni tatlının şeklinden kaynaklanmaktadır. Lezzeti ve yapılışı tulumba tatlısına benzer olsa d...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017