tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tatlı olmasının ötesinde çarçabuk hazırlanması ve pratikliği ile konuklarınıza ve sevdikleriniz gönül ferahlığı ile sunabileceğiniz nitelikte bir tatlı türüdür. Ayrıca çocukların büyük bir zevkle ve iştahla tüketeceği leziz tatlılar arasında yer almaktadır.

Eti Puf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dolusu elenmiş un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket şekerli vanilya

Üzeri İçin

  • 25-25 adet Hindistan cevizli eti puf
  • 2 su bardağı dolusu süt
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi tozu

Eti Puf Tatlısı Hazırlanışı

Eti puf tatlımızın hazırlığına ilk olarak muhallebisini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 125 gr tereyağı veya margarin ekledikten sonra ocağa koyarak yağın erimesini sağlayalım. Yağımız tamamen eridikten sonra üzerine 1 su bardağı elenmiş un ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararıncaya kadar kavurup tencereyi ocaktan alarak unun ılımasını bekleyelim.

Eti Puf Tatlısı

Daha sonra ılıyan unun üzerine azar azar 1 litre sütü,1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya ve 2 çorba kaşığı nişasta ekleyip tencereyi tekrar ocağa koyup sürekli karıştırarak muhallebi göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ardından istenilen kıvama gelen muhallebiyi cam dikdörtgen bir tepsiye dökerek yayalım. İyice soğumasını beklediğimiz muhallebi soğuduktan sonra ise 20-25 adet eti pufu muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde sıra sıra yerleştirelim.

Tatlımızın çikolata sosu için bir tencereye çikolata sosunu boşalttıktan sonra üzerine 2 su bardağı kadar soğuk sütü ilave ederek muhallebide olduğu gibi sürekli karıştırarak sos koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirerek çikolata sosunu soğuması için beklemeye bırakalım. Çikolata sosumuz soğurken üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırmayı ihmal etmeyelim. Çikolata sosumuz iyice soğuduktan sonra bir çorba kepçesi yardımıyla sostan alarak tepsiye yerleştirilmiş eti pufların üzerine düzgün bir şekilde döktükten sonra tatlımızı buzdolabına alarak en az 2-3 saat kadar bekletelim. Verilen sürenin sonunda tatlımızı eti pufları dağıtmayacak şekilde dilimleyip tatlı tabaklarına alarak üzerini Hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:22:06

Eti Puf Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Eti Puf Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

İncir Tatlısı Muhallebili

İncir tatlısı muhallebili, incir ağaçta yetişen ve içi çekirdekli bir meyvedir. bir meyvedir. Ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. Besin değeri oldukça yüksektir. A, B, C,K vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, magnezyu...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli t...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018