tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı revani tatlısı, yapımında püf noktalarına uyduğunuz takdirde harika lezzetli ve tam kıvamında bir tatlı yapmış olursunuz. Bu tatlının revaninin içine irmik katılan bir tatlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu tatlının keki aynı normal kek gibi pişiriliyor. Bu yüzden normal kek yapmayı biliyorsanız revani yapmaktan korkmayın. Kek yapıyor gibi hamurumuzu hazırlayıp pişiriyor sonrada haşhaşlı revani tatlısının şerbetini üzerine döküyoruz. Yani tek fark şerbetin dökülmesidir.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Yapmanın Püf Noktası

  • Kullanacağınız malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalı.
  • Yumurta ve şekeri karıştırırken iyi karıştırmalısınız.
  • Önce sıvı malzemeler ardından da kuru malzemeler katılmalı.
  • Kekin sıcak ve şerbetin soğuk olması gerekir.
  • Fırından çıkan revani kekini hemen dilimlemeyin. Biraz kendini toplaması ve sıcaklığını atması için biraz beklettikten sonra Soğuk şerbeti üzerinde tamamen döktükten sonra dilimleyin.

Haşhaşlı Revani Tatlısının Malzemeleri

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Bir çay bardağı mavi haşhaş
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağından az süt

Şerbeti İçin

  • İki su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker
  • 5 damla limon

Üzeri İçin

  • Bir paket krem şanti
  • İki çay bardağı süt
  • İsteğe göre kiraz şekerlemesi veya file badem

Haşhaşlı Revani Tatlısının Yapılışı

İlk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatalım.

Haşhaşlı Revani Tatlısı

Şekerli su kaynadıktan sonra altını kısalım ve kaynamasını bekleyip limon suyunu ilave ettikten sonra altını kapatıp ocaktan alalım ve soğuması için serin bir yerde bekletelim.

Hamur için ilk olarak yumurta ve toz şekeri mikserle önce yüksek devirde bir miktar çırptıktan sonra devrini düşürüp bir süre daha çırparak yumurtanın iyice beyazlaştığını görene kadar devam edelim. Ardından süt, tereyağı ve irmiği karıştırarak bir süre daha karıştıralım. En son olarak da haşhaş, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Revani hamurumuz hazır olduktan sonra kare şeklindeki borcama koyalım.

Fırına haşhaşlı revani tatlısının kekini koymadan önce fırının derecesini 180’e getirerek ısısının hazır olmasını bekleyelim. Sonra borcamı fırına verebilirsiniz. Ortalama revani tatlısını 20-25 dakika kadar pişin. Fakat bu süre içerisinde fırının kapağını asla açmayın. Erken açtığınız taktirde kabarmış olan kekiniz birden sönecektir. Bu nedenle ilk 20 dakika fırının kapağının açılmaması oldukça önemlidir. Pişen haşhaşlı revani tatlısını fırından çıkarın ve birkaç dakika bekledikten sonra dilimlemeye başlayabilirsiniz. Ardından tamamen soğuyan şerbeti revani tatlınızın üzerine gezdirin. Revani tatlınız soğuduktan sonra kremşantiyi süt ile çırpın ve krema sıkma torbası ile revaninizin üzerini süsleyin ve servis yapın.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:11:59

Haşhaşlı Revani Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Revani Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı lokma tatlısı, çocukluğumuzun şarkılarına konu olmuştur. Hemen herkesin sevdiği bu tatlının lezzeti dillere destandır. Özellikle alışveriş merkezi kültürünün arttığı son yıllarda bu yerlerde stand kurarak satış yapan pek...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018