Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Tatlı

Baklavalık yufka, dışarıdan hazır olarak aldığımız, özellikle tatlı yapmak için büyük bir kolaylık sunan bir malzemedir. Eve gelen özel misafirlerimize sunmak için hızlıca hazırlanabilen baklavalık yufkadan tatlı, istenilen şekilde pratik olarak hazırlanabilir. Kısa sürede hazırlanan bu lezzetli şerbetli tatlı, özellikle beylerin ve çocukların en çok severek tükettiği nefis lezzetlerden biridir. Pek çok hanım kendi açtığı incecik baklavalık yufkalar ile tatlılar hazırlarken, bazı hanımlar da hazır baklavalık yufkadan tatlı yapabilir. Hazır baklavalık yufkadan hazırlanan tatlılar büzülerek, katlı olarak ya da farklı şekillerde yapılabilir. Bayramlarda evinize gelen konuklarınıza bu muhteşem lezzetteki tatlıları ikram edebilirsiniz.

Baklavalık Yufkadan Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 3 su bardağı orta kalınlıkta çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket tereyağı ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı susam (isteğe bağlı)

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 adet karanfil (isteğe bağlı)

Baklavalık Yufkadan Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için tencereye suyu, toz şekeri ve karanfili ekleyerek kaynamaya bırakın. Bir süre kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatarak ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Baklavalık yufkadan tatlı yapıldığında mutlaka şerbetin önceden hazırlanıp soğutulmuş olması gerekmektedir.

Küçük bir tavada tereyağını eritin. Cevizleri orta büyüklükte dişe gelecek şekilde hazırlayın ve susamı içine ilave ederek karıştırın. Baklavalık yufkanın birini mutfak tezgâhının üzerine serin ve her yerini tereyağı ile yağlayın. Ardından ikinci baklavalık yufkayı da üzerine serip aynı şekilde tereyağı ile yağlayın. Daha sonra ceviz içini her yerine serpin. Yufkanın dış kısmındaki kısa kenarından başlayarak sarın ve oklavanın her iki kenarından fazla bastırmadan sıkıştırarak büzün. Yavaşça yufkayı oklavadan çıkarın. Önceden yağladığınız tepsiye hafif genişleterek koyun. Hazırladığınız cevizli harç bitene kadar aynı işlemle yufkaları hazırlayarak tepsiye dizin. Tavada kalan tereyağını baklavaların üzerine dökün ve ardından bıçak ile istenilen ölçüde kesin.

Önceden 180 dereceye ayarlanan fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıyı 10 dakika dinlendirdikten sonra soğuyan şerbeti üzerine dökün. Bir gün dinlendirerek şerbetin iyice çekmesini sağlayın. Ertesi gün baklavalık yufkadan tatlıyı servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri