Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tarifiyle şekerpare tatlısını yapmanız halinde enfes bir tatlı elde etmiş olacaksınız. Her sofraya yakışan şekerpare tatlısının hazırlanması da bir o kadar kolaydır. Şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Gelin hep beraber bir göz atalım.

Şekerpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 avuç fındık içi
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şekerpare tatlısının hazırlığına şerbet ile başlayalım. Şerbet için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine toz şeker ile suyu ilave edip tencereyi ocağın üzerine alalım. Orta harlı ateşte şerbeti kaynayana dek pişirelim ve şerbet kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp şerbetin içerisine limon suyunu aktaralım. Limon suyu eklendikten sonra şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenara kaldıralım. Daha çabuk soğumasını istiyorsanız, şerbeti cam bir kabın içerisine alıp soğuk suyun üzerine oturtabilirsiniz. Böylelikle şerbet normalden hızlı bir şekilde soğuyacaktır.

Şerbet soğuması için beklerken biz de tatlının hamurunu yapmaya geçelim. Bunun için çukur bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumurtaları teker teker kırıp ilave edelim. Yumurtaları ilk önce bir çırpma teli ile çırpalım ve çırptıktan sonra içerisine sıvı yağ, kabartma tozu, pudra şekeri ilavesi yapıp tekrar çırpıcıyla karıştıralım. Ardından unu ve irmiği bir kasenin içerisinde karıştırıp karıştırma kabının içerisine boşaltalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya geçelim. Ele yapışmayacak bir hamur oluşturalım ve hamurun yumuşaklığına bu aşamada özen gösterelim.

Ardından hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve bir kenara alalım. Biriktirdiğimiz hamurlardan bir tanesini avuç içimize alıp yuvarlayalım ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Bütün kalan hamurları da bu şekilde yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine birer tane fındık bastırıp tepsiyi fırının içerisine gönderelim. 185 derecelik fırında şekerpare tatlılarını kızarana dek pişirelim ve kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartalım. Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra tatlıyı tezgahın üzerinde beş dakika kadar bekletelim ve sürenin ardından önceden hazırladığımız şerbeti tatlıların üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Tatlının şerbetini kolaylıkla çekmesi için üzerine bir bez veya başka bir büyük tepsi kapatıp bu şekilde bir saat kadar bekletelim. Sürenin ardından yeteri kadar soğumuş olan şekerpare tatlısını servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Arzu ederseniz tatlıyı sunum yaparken dondurma veya kaymak tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri