Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tarifiyle şekerpare tatlısını yapmanız halinde enfes bir tatlı elde etmiş olacaksınız. Her sofraya yakışan şekerpare tatlısının hazırlanması da bir o kadar kolaydır. Şekerpare tatlısı yapılır? Malzemeleri nelerdir? Gelin hep beraber bir göz atalım.

Şekerpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 avuç fındık içi
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu
Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şekerpare tatlısının hazırlığına şerbet ile başlayalım. Şerbet için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine toz şeker ile suyu ilave dip tencereyi ocağın üzerine alalım. Orta harlı ateşin üzerinde şerbeti kaynayana dek pişirelim ve şerbet kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp şerbetin içerisine limon suyunu aktaralım. Limon suyu eklendikten sonra şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenara kaldıralım. Daha çabuk soğuması istiyor iseniz eğer şerbeti cam bir kabın içerisine alıp soğuk suyun üzerine oturtabilirsiniz. Böylelikle şerbet normalden hızlı bir şekilde soğuyacaktır.

Şerbet soğuması için beklerden bizde tatlının hamurunu yapmaya geçelim. Bunun için çukur bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumurtaları teker teker kırıp ilave edelim. Yumurtaları ilk önce bir çırpma teli çırpalım ve çırptıktan sonra içerisine sıvı yağ, karbonat veya kabartma tozu, pudra şekeri ilavesi yapıp tekrar çırpıcıyla karıştıralım. Ardından unu ve irmiği bir kâsenin içerisinde karıştırıp karıştırma kabının içerisine boşaltalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya geçelim. Ele yapışmayacak bir hamur oluşturalım ve hamurun yumuşaklığına bu aşama da özen gösterelim.

Ardından hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve bir kenara alalım. Biriktirdiğimiz hamurlardan bir tanesini avuç içimize alıp yuvarlayalım ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Bütün kalan hamurları da bu şekilde yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine birer tane fındık bastırıp tepsiyi fırının içerisine gönderelim. 185 derecelik fırında şekerpare tatlılarını kızarana dek pişirelim ve kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartalım. Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra tatlıyı tezgâhın üzerinde beş dakika kadar bekletelim ve sürenin ardından önceden hazırladığımız şerbeti tatlıların üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Tatlının şerbetini kolaylıkla çekmesi için üzerine bir bez veya başka bir büyük tepsi kapatıp bu şekilde bir saat kadar bekletelim. Sürenin ardından yeteri kadar soğumuş olan şekerpare tatlısını servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Arzu ederseniz eğer tatlıyı sunum yaparken dondurma veya kaymak tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Şekerpare Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fış Fış Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fış Fış Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri