Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül Konağı Tatlısı, özel günlerinizde ve bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Hazırlık aşamaları biraz zaman alsa da, elde edeceğiniz sonuç tüm çabalarınıza değecektir. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederiz. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek bu tatlı, zor gibi görünse de aslında oldukça eğlenceli ve kolaydır. Şimdi, Bülbül Konağı Tatlısı'nı birlikte hazırlayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (Bir tanesinin sarısını ayırın)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Şerbet Malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Üzeri İçin

  • Yarım ceviz içi
  • Krema veya krem şanti

Bülbül Konağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayacağız. Uygun bir kabın içine tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları, pudra şekerini, irmik, bir fiske tuz, vanilya ve kabartma tozunu koyun. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Malzemeler iyice özdeşleşince unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Kıvamı yumuşak olan bir hamur elde etmelisiniz. Bu nedenle unu yavaş yavaş ekleyin. Hamurunuz çok sert olursa şekil vermeniz zorlaşır ve tatlınız istediğiniz gibi olmaz. Hamurunuz hazırsa, merdaneyi kullanarak yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla daireler kesin. Bu dairelerin yarısını, orta kısmını sürpriz yumurta kabıyla keserek simit şekline getirin. Şimdi bir tane yuvarlak hamur ve bir tane simit şeklindeki hamuru üst üste koyarak, içi boş yuva şeklinde hamurlar elde edin. Bu hamurları birbirine yapışması için ayırdığınız yumurta sarısını kullanarak yapıştırın. Dilerseniz hamurların üzerine de yumurta sarısı sürebilirsiniz.

Fırınınızı 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine dizin ve pişmesi için fırına koyun. Üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bu esnada, şerbet malzemelerini bir tencerede karıştırarak kaynamaya bırakın. Hamurlar pişince fırından alın ve ılımaya bırakın. Ilık hamurların üzerine sıcak şerbeti gezdirin veya sıcak şerbetin içine hamurları atarak 1 dakika kadar bekletip kevgirle çıkarın. Bu hamurları bir tepsiye alın ve kalan şerbeti üzerine dökün. Bülbül Konağı Tatlısının her birine yarım ceviz ve hazırladığınız kremadan koyun. İsterseniz hazır krem şanti de kullanabilirsiniz. Krema veya krem şantiyi tatlınızı servis ederken ekleyin, bu şekilde daha taze kalacaktır. Misafirlerinizin beğeneceği bir tatlı hazırladınız. Tatlınızı servise hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri