Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı

Prenses tatlısı, hazırlanması oldukça kolay olan ve tadı damakta uzun süre kalan bir tatlıdır. 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bu tatlı, özellikle çocukların favorisidir. Kabul günlerinizde veya doğum günü partilerinde ikramlık olarak mükemmel bir seçenek sunar.

Prenses Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram margarin veya 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi (alt ve üst kısım için kullanılacak)

Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Prenses tatlısını hazırlamak için derin bir tencere alın ve içerisine sütü dökün. Sütün üzerine unu, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı ve margarini ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Dilerseniz unu önceden margarinle kavurup muhallebiyi bu şekilde de hazırlayabilirsiniz. Sürekli karıştırarak pişirdiğiniz muhallebi göz göz olunca ocaktan alın.

Bir kare veya dikdörtgen borcam alın ve içerisine Hindistan cevizini serpiştirin. Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine dökün. Bu şekilde tatlıyı buzdolabına kaldırın ve soğuması için bir müddet bekletin. Tatlı soğurken, krem şantiyi hazırlamaya geçin. Toz krem şantiyi ve bir su bardağı soğuk sütü bir karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi soğuttuğunuz tatlının üzerine bir spatula ile sürün ve krem şantinin her tarafına Hindistan cevizi serpiştirin.

Hazırladığınız tatlıyı buzdolabına kaldırıp biraz dinlendirin. Dinlendikten sonra dilimleyip sunum tabaklarına alın. Tatlınız servis için hazırdır, afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Arzu ederseniz tatlının üzerine krem şanti yerine beyaz çikolata sosu da dökebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak ve göz zevkinize kalmıştır. Ayrıca, tatlıyı daha da zenginleştirmek için üzerine taze meyve dilimleri veya çikolata parçacıkları ekleyebilirsiniz. Tatlınızın servis aşamasında görselliğine de önem vererek, misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hoca Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hoca Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri