Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kraliçe tatlısı, Balkan ülkelerinin çok tanınan trileçe tatlısıdır. Bu tatlının lezzetini bilenler fırsat buldukça bunu yaparlar. Bizlerde sizin için tatlının tarifini hazırladık. Bu tatlının en önemli özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının hazırlanmasında kullanılan ölçüler ve sunum şekilleri ülkeler arasında bile farklılık göstermektedir. Fakat üzerinin karamelle kaplanması her yerde aynı şekilde yapılır. Biz tarifi hazırlarken karameli tatlı dilimlerinin üzerine gezdirdik. Bu şekilde tatlı biraz daha hafif tüketilebiliyor. Tercihi kendinizde yapabilirsiniz. Ayrıca tatlının yapımında süt reçeli kullanmayı tercih ettik. Bunun yerine toz şekerde kullanılabilir. Dilerseniz kraliçe tatlısını hep beraber hazırlayalım.

Kraliçe tatlısı için gerekli malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
Sos malzemeleri
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt reçeli ya da 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması
Süsleme için
  • Hindistan cevizi
  • Karamel
Kraliçe tatlısı nasıl yapılır?

Uygun bir kâsenin içinde yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Önce yumurta aklarını mikserle içine bir fiske tuz atarak iyice çırpın. Yumurta akları iyice köpürdükten sonra, içine toz şekeri iki partide ilave ederek, çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta sarılarını malzemenin içine teker teker ilave ederek, çırpma işlemini sürdürün. Bunun içine kabartma tozunu, vanilyayı ve elenmiş unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Tatlının malzemesini içini yağlayıp unladığınız uygun bir fırın tepsisine dökün. Fırınınız kızınca tepsiyi fırına verin. Bu karışım aynı pandispanya gibi pişecek. Fırından çıkardıktan sonra, keki ters çevirin. Biraz ılınmasını bekleyerek, çatal kullanarak alt ve üst her tarafını delin. Başka bir yerde 3 su bardağı sıcak sütün içine süt reçelini ya da toz şekeri ilave edin. Karışım pütürlü olursa, karıştırıcı kullanabilirsiniz. İçine krema ilave ederek, iyice karıştırın. Pandispanya keki ters halde, bunu pişirdiğiniz tepsinin içine koyun. Hazırlamış olduğunuz sosu kekin üzerine gezdirin. Kekin sosu iyice çekmesi gerekiyor. Özellikle kek ters haldeyken sosu döküyoruz. Üzerine çatalla açtığımız deliklerde sosu çekmesine yardımcı oluyor. Kraliçe tatlısının üzerine Hindistan cevizi ve karamel koyarak servise hazır hale getirebiliriz. Servis tabaklarına aldığınız tatlı dilimlerini sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kraliçe Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri