Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı

Kuru incir tatlısı, damak tadına önem verenler için hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı seçeneğidir. Kuru incir, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besindir. Cevizle birleştiğinde, hem lezzetli hem de nezleye karşı etkili bir tatlı ortaya çıkar. Kuru incir tatlısının bu özellikleri, uzmanlar tarafından da dile getirilmektedir. Bu tatlıyı evinizde kolayca hazırlayarak, tatlı saatlerinize sağlıklı bir seçenek ekleyebilirsiniz. Şimdi, kuru incir tatlısının tarifine geçmeden önce, kullanacağımız malzemeleri listeleyelim.

Kuru İncir Tatlısının Malzemeleri

  • 1 kg kuru incir
  • Yarım litre su
  • 150 gram kaymak
  • Yarım kilo ceviz içi
  • Yarım kilo toz şeker

Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru incirlerin üzerindeki nişastanın temizlenmesi gerekir. Bunun için kuru incirleri ılık su içerisinde 5 dakika kadar bekletmek yeterlidir. Sonrasında incirlerin üzerindeki nişastayı yıkayarak giderebilirsiniz. İncir tanelerini temizledikten sonra, her bir incirin üst tarafında yer alan delik kısmından işaret parmağınızı incirin içine sokarak tanelerin içini genişletin. Bu işlemin amacı, kuru incir tatlısının iç malzemesi için yer açmaktır.

İçlerini genişlettiğiniz incir tanelerinin içine önceden hazırlamış olduğunuz ceviz içini doldurunuz. Böylece kuru incir tatlısının ilk yapım aşaması bitmiş olacaktır.

İçlerini ceviz ile doldurduğunuz incirleri, ceviz içi bulunan kısımları yukarı gelecek şekilde bir tepsiye dizin. İncirleri tepsiye dizme işi bitince, üzerlerine bolca toz şeker serpin. Üzerine su ekleyin; eklenen su ve toz şeker, kuru incir tatlısının şerbetini oluşturacaktır. Üzerini kapatarak pişirin. Bu pişirme işlemi, incirlerin ve içlerindeki ceviz içinin serpilen toz şekeri iyice emmesini sağlayacaktır. Bu sayede kuru incir tatlısı daha lezzetli bir kıvama sahip olacaktır.

Tepside suyun içinde pişmeye bıraktığınız incirler yumuşayarak şurup kıvamına geldiğinde, tepsiyi fırından alarak kapağını açma zamanı gelmiştir. Kuru incir tatlısının beklenen kıvama gelmesi için incir tanelerinin kızarması gerekir. Bunun için tepsinin üstünü açarak üst kısmı yanan fırına koyun. İncirlerin üst kısımları kızarınca, incir tatlısını fırından çıkarın. İncirlerin yeteri kadar kızarması, kuru incir tatlısının bitme aşamasında olduğunu gösterir. Tepsiyi fırından alarak kuru incir tatlısını soğumaya bırakın.

Yeterince soğuduğunda, kuru incir tatlısı servis edilmeye hazırdır. Servis etmeden önce üzerine kaymak koyabilirsiniz. Kuru incir tatlısını sadece kaymakla servis edebileceğiniz gibi, taze mevsimsel meyveler veya dondurma ile de sunabilirsiniz. Değişik bir damak tadı elde etmek isterseniz, su yerine süt kullanarak da kuru incir tatlısını hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pamuk Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pamuk Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri