Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlısı

Jöleli İrmik Tatlısı, klasik tatlı malzemeleriyle hazırlanan, ancak klasik tatlılardan oldukça farklı bir lezzet ve görünüme sahip olan bir tatlı türüdür. Eğer değişikliklerden hoşlanıyorsanız ve klasik malzemelerle, ekstra malzeme almadan, her zamanki tatlıların dışında bir tatlı yapmak istiyorsanız, aşağıda tarifini vereceğim jöleli irmik tatlısı tam size göre. Üstelik jöleli irmik tatlısında istediğiniz meyveyi kullanarak meyve tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Jöle sevmiyorsanız veya değişiklik yapmak istiyorsanız, meyve ve suyu ile pelte yapıp onu da kullanabilirsiniz. Lezzeti kendi damak tadınıza göre dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Jöleli İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı irmik (Kaşığı tepeleme doldurmayın, normal şekilde doldurun. Tepeleme doldurursanız irmik fazla geleceğinden sert olur)
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet portakal kabuğunun rendelenmiş hali
  • 1 adet büyük şeftali
  • 1 paket limonlu jöle (İstediğiniz meyveli jöle kullanabilirsiniz, fakat bu tarife şeftalinin yanında limon çok yakışıyor ve güzel bir aroma oluşturuyor. Limonlu jöle bulmak zor olabilir, fakat bulabilirseniz limonlu jöle kullanmanız güzel olacaktır)

Jöleli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütü bir tencereye koyarak içerisine şekeri ekledikten sonra orta ısıda kaynatın. Süt kaynadıktan sonra rendelenmiş portakal kabuğunu ve irmiği ilave edin. Hafif kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışım boza kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin ve boza kıvamını aldığında ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın.

Kullanacağınız kalıbın içerisine yağlı kâğıt döşedikten sonra karışımı kalıbın içerisine dökün. Yağlı kâğıt sermeniz, tatlınızı kalıptan çıkarmanız açısından faydalı olacaktır. Şayet borcam kullanmayı tercih ediyorsanız, borcamı hafif ıslatın ve suyunu süzdükten sonra muhallebiyi borcama dökün.

Jöleli irmik tatlısının bu şekilde hazırladığınız muhallebisini buzdolabında bir süre soğumasını bekleyin. Bu sırada şeftaliyi ince ince dilimleyin ve jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiniz soğuduktan sonra şeftalileri üzerine dizin ve jölenin yarısını üzerine gezdirin. Jöleyi ekledikten sonra buzdolabının buzluğuna koyarak jölenin hafif donmasını sağlayın. Jölenin üzeri donduktan sonra buzdolabından çıkarın ve geri kalan jöleyi ilave edin. Jöleyi iki defada koymamızın nedeni, tek seferde koyarsanız meyveler jöle içerisinde yüzer ve hoş bir görüntü oluşmaz. Jöleniz donduktan sonra jöleli irmik tatlınız servis edilmeye hazırdır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri