Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı, pratik yapımı ve hafif lezzetiyle tatlı severler için ideal bir seçenektir. Etimeklerin üzerine dökülen karamel ve krema, tatlının eşsiz bir doku ve tat kazanmasını sağlar. Hem şerbetli hem de sütlü tatlı sevenler için mükemmel bir uyum sunar.
Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
07 Eylül 2024

Karamelli Etimek Tatlısı


Karamelli Etimek Tatlısı, şerbetli tatlı ile sütlü tatlıyı birlikte tüketme imkânı sunan muhteşem bir lezzettir. Tatlı yapmak için yeterli zamanı olmayanlar, lezzetli ve yapımı kolay bir tatlı arayanlar bu tarifi gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Ayrıca bu tatlı, diğer şerbetli tatlılara göre daha az yağlı ve daha az şerbetli olması nedeniyle hafif tatlılar arasında sayılabilir.

Karamelli Etimek Tatlısı Malzemeleri


  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su

Kreması İçin Malzemeler


  • 1 kilo süt
  • 4 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık içi

Karamelli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte ve dibi ıslak olmayan bir tencereye 1.5 su bardağı toz şekeri koyup, kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak karamelize edin. Şeker, ısının etkisiyle eriyerek sıvımsı ve sert bir hale gelecektir. Şekerin eriyip akide şekeri gibi kokmaya başladığı zaman yeterli kıvama gelmiş demektir. Ardından 2.5 su bardağı suyu ekleyerek, sertleşen şekerin suda erimesini sağlayın. Etimekleri kare bir tepsinin içine aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Şerbeti sıcak olarak etimeklerin üzerine teker teker kepçe yardımıyla dökün.

Kremasını hazırlamak için, derin bir tencerenin dibini öncelikle sudan geçirip daha sonra, sütü boşaltın. Ardından unu ve şekeri ekleyerek, çırpma teliyle un topakları dağılıncaya dek karıştırın. Tencereyi ocağa alıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynadıktan sonra margarini ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 10 dakika kremayı çırpın. Hazır olan kremayı şerbetini çeken etimeklerin üzerine her tarafı eşit olacak şekilde kaplayın.

1 bardak süt ile krem şantiyi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, kremanın üzerine kaplayın. En son üzerine ceviz parçalarını da serpiştirdikten sonra, tatlıyı buzdolabına kaldırın. İki veya üç saat kadar dinlendikten sonra tatlınızı ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Sevener 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Karamelli Etimek Tatlısını yaparken şekerin karamelize olması sırasında şekerin yanma ihtimali var mı? Ayrıca şerbeti sıcak döktüğümde etimekler fazla yumuşar mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Sevener,

ޞekerin karamelize olması: Evet, şekerin karamelize olması sırasında şekerin yanma ihtimali bulunuyor. ޞekeri kısık ateşte yavaş yavaş eriterek ve sürekli karıştırarak bu riski azaltabilirsin. ޞekerin rengi hızla koyulaşmaya başladığında dikkatli olmalısın; çünkü yanma süreci çok hızlı olabilir.

ޞerbetin sıcak dökülmesi: ޞerbeti sıcak döktüğünde etimeklerin fazla yumuşaması ihtimali var. Bu durumu önlemek için şerbeti dökmeden önce biraz soğumasını bekleyebilirsin. Ilık şerbet, etimeklerin fazla yumuşamasını önleyecektir.

Umarım bilgiler faydalı olur. Afiyet olsun!

Sevgiler,

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
Kıvrım Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Kıvrım Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri