Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı

Karamelli Etimek Tatlısı, şerbetli tatlı ile sütlü tatlıyı birlikte tüketme imkânı sunan muhteşem bir lezzettir. Tatlı yapmak için yeterli zamanı olmayanlar, lezzetli ve yapımı kolay bir tatlı arayanlar bu tarifi gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Ayrıca bu tatlı, diğer şerbetli tatlılara göre daha az yağlı ve daha az şerbetli olması nedeniyle hafif tatlılar arasında sayılabilir.

Karamelli Etimek Tatlısı Malzemeleri

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su

Kreması İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 4 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık içi

Karamelli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte ve dibi ıslak olmayan bir tencereye 1.5 su bardağı toz şekeri koyup, kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak karamelize edin. Şeker, ısının etkisiyle eriyerek sıvımsı ve sert bir hale gelecektir. Şekerin eriyip akide şekeri gibi kokmaya başladığı zaman yeterli kıvama gelmiş demektir. Ardından 2.5 su bardağı suyu ekleyerek, sertleşen şekerin suda erimesini sağlayın. Etimekleri kare bir tepsinin içine aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Şerbeti sıcak olarak etimeklerin üzerine teker teker kepçe yardımıyla dökün.

Kremasını hazırlamak için, derin bir tencerenin dibini öncelikle sudan geçirip daha sonra, sütü boşaltın. Ardından unu ve şekeri ekleyerek, çırpma teliyle un topakları dağılıncaya dek karıştırın. Tencereyi ocağa alıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynadıktan sonra margarini ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 10 dakika kremayı çırpın. Hazır olan kremayı şerbetini çeken etimeklerin üzerine her tarafı eşit olacak şekilde kaplayın.

1 bardak süt ile krem şantiyi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, kremanın üzerine kaplayın. En son üzerine ceviz parçalarını da serpiştirdikten sonra, tatlıyı buzdolabına kaldırın. İki veya üç saat kadar dinlendikten sonra tatlınızı ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İtalyan Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri