Karamelli Etimek TatlısıKaramelli Etimek Tatlısı, şerbetli tatlı ile sütlü tatlıyı birlikte tüketme imkânı sunan muhteşem bir lezzettir. Tatlı yapmak için yeterli zamanı olmayanlar, lezzetli ve yapımı kolay bir tatlı arayanlar bu tarifi gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Ayrıca bu tatlı, diğer şerbetli tatlılara göre daha az yağlı ve daha az şerbetli olması nedeniyle hafif tatlılar arasında sayılabilir. Karamelli Etimek Tatlısı Malzemeleri
Kreması İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Karamelli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?Orta büyüklükte ve dibi ıslak olmayan bir tencereye 1.5 su bardağı toz şekeri koyup, kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak karamelize edin. Şeker, ısının etkisiyle eriyerek sıvımsı ve sert bir hale gelecektir. Şekerin eriyip akide şekeri gibi kokmaya başladığı zaman yeterli kıvama gelmiş demektir. Ardından 2.5 su bardağı suyu ekleyerek, sertleşen şekerin suda erimesini sağlayın. Etimekleri kare bir tepsinin içine aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Şerbeti sıcak olarak etimeklerin üzerine teker teker kepçe yardımıyla dökün. Kremasını hazırlamak için, derin bir tencerenin dibini öncelikle sudan geçirip daha sonra, sütü boşaltın. Ardından unu ve şekeri ekleyerek, çırpma teliyle un topakları dağılıncaya dek karıştırın. Tencereyi ocağa alıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynadıktan sonra margarini ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 10 dakika kremayı çırpın. Hazır olan kremayı şerbetini çeken etimeklerin üzerine her tarafı eşit olacak şekilde kaplayın. 1 bardak süt ile krem şantiyi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, kremanın üzerine kaplayın. En son üzerine ceviz parçalarını da serpiştirdikten sonra, tatlıyı buzdolabına kaldırın. İki veya üç saat kadar dinlendikten sonra tatlınızı ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Karamelli Etimek Tatlısını yaparken şekerin karamelize olması sırasında şekerin yanma ihtimali var mı? Ayrıca şerbeti sıcak döktüğümde etimekler fazla yumuşar mı?
Cevap yazSevener,
Şekerin karamelize olması: Evet, şekerin karamelize olması sırasında şekerin yanma ihtimali bulunuyor. Şekeri kısık ateşte yavaş yavaş eriterek ve sürekli karıştırarak bu riski azaltabilirsin. Şekerin rengi hızla koyulaşmaya başladığında dikkatli olmalısın; çünkü yanma süreci çok hızlı olabilir.
Şerbetin sıcak dökülmesi: Şerbeti sıcak döktüğünde etimeklerin fazla yumuşaması ihtimali var. Bu durumu önlemek için şerbeti dökmeden önce biraz soğumasını bekleyebilirsin. Ilık şerbet, etimeklerin fazla yumuşamasını önleyecektir.
Umarım bilgiler faydalı olur. Afiyet olsun!
Sevgiler,