Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek tatlısı, şerbetli tatlı ile sütlü tatlıyı birlikte tüketme imkânı sağlayan muhteşem lezzette bir tatlı tarifidir. Tatlı yapmak için yeterli zamanı olmayıp da lezzetli ve yapması kolay bir şeyler hazırlamak zorunda olanlar gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Ayrıca tatlımız, diğer şerbetli tatlılara göre yağsız ve daha az şerbetli olmasından dolayı, hafif sayılabilecek tatlılar arasındadır. Kolay gelsin.

Karamelli Etimek Tatlısı Malzemeleri
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
Kreması İçin Malzemeleri
  • 1 kilo süt
  • 4 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 kaşık margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık içi
Karamelli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte ve dibi ıslak olmayan bir tencerenin içine 2 su bardağı şekeri koyup, kısık ateşte, yavaş yavaş karıştırmak suretiyle karamalize ediyoruz. Şekerimiz ısının etkisi ile eriyerek sıvımsı ve sert bir hal alacaktır. Şeker eriyerek akide şekeri gibi kokmaya başladığı zaman yeterli kıvama gelmiş demektir. Ardından üzerine suyunu ekleyerek, sertleşen şekerin suda erimesini sağlıyoruz. Etimekleri kare bir tepsinin içine aralarında boşluk olmayacak şekilde döşüyoruz. Şerbeti sıcak olarak etimeklerin üzerine teker teker kepçe yardımı ile döküyoruz.

Kremasını hazırlamak için, derin bir tencerenin dibini öncelikle sudan geçirip daha sonra, sütümüzü boşaltıyoruz. Ardından unumuzu ve şekeri ekleyerek, çırpma teliyle un topakları dağılıncaya dek karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa alıp, kaynayıncaya kadar karıştırmak suretiyle pişiriyoruz. Krema kaynadıktan sonra margarini ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 10 dakika kremayı çırpıyoruz. Hazır olan kremayı şerbetini çeken etimeklerin üzerine her tarafı eşit olacak şekilde kaplıyoruz.

1 bardak süt ile krem şantiyi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayarak, kremanın üzerine kaplıyoruz. En son üzerine ceviz parçalarını da serpiştirdikten sonra, tatlıyı buzdolabına kaldırıyoruz. İki veya üç saat kadar dinlendikten sonra tatlınızı ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Karamelli Etimek Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Farklı Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Farklı Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri