Kadayifli Muhallebi Tatlısı Kadayifli muhallebi tatlısı, kadayıfın muhallebi ile buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzetli tarifi çok beğeneceksiniz. Sütlü bir tatlı olmasından dolayı, şerbetli tatlılara göre daha sağlıklı ve besleyicidir. Akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en özel konuklarınıza gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Bu muhteşem lezzetteki tatlının, yumuşacık muhallebi üzerindeki çıtır çıtır kızarmış kadayıfın doyumsuz tadı, herkesi kendine ve size hayran bırakacaktır. Damak tadına önem veren herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin. Kadayifli Muhallebi Tatlısı Malzemeleri
Muhallebisi için Malzemeler
Kadayifli Muhallebi Nasıl Yapılır? Öncelikle kadayıfları bir parmak kalınlığında doğruyoruz. Daha kolay ve simetrik ölçülerde doğramak isterseniz, kadayıfı bir iki saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Geniş bir tavada tereyağını erittikten sonra, doğradığımız kadayıfları tavaya atıyoruz. Üzerine ceviz içi ve şekeri ekleyip, kadayıflar pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Kadayıfların rengi istediğimiz renge ulaştığında tavanın altını kapatıp, kadayıfları başka bir kaba soğuması için alıyoruz. Muhallebiyi yapacağımız tencerenin dibini su ile ıslattıktan sonra, sütü tencereye boşaltıyoruz. Üzerine un, mısır nişastası ve vanilyayı ekleyip, çırpma teli ile topaklanma kalmayacak şekilde hızlıca karıştırıyoruz. Üzerine yumurta sarısını ve toz şekeri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tencereyi ocağa alarak, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra, kremayı muhallebinin üzerine ekliyoruz. Mikserin hızlı ayarında birkaç dakika çırptıktan sonra muhallebi hazır hale gelecektir. Kalın bir tatlı olmasını isterseniz küçük bir tepsi, ince dilimli bir tatlı olmasını isterseniz geniş bir tepsi alarak, önceden hazırlamış olduğumuz kadayıfın yarısını tepsinin dibine yayıyoruz. Üzerine muhallebiyi her tarafına eşit miktarda olacak şekilde yayıyoruz. Tepsiyi sağa sola sallayarak muhallebinin tepsinin her tarafına eşit miktarda dağılmasını sağladıktan sonra, kalan kadayıfı da üzerine serpiştiriyoruz. Soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. 2 saat kadar beklettikten sonra kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Oğuzman
25 Temmuz 2024 PerşembeBu tarifte kadayıfların pembeleşmesi için yaklaşık ne kadar süre kavurmak gerekiyor? Ayrıca muhallebinin topaklanmaması için ne gibi önlemler alabilirim?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeOğuzman Bey, kadayıfların pembeleşmesi için genellikle orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika kavurmak yeterli olur. Ancak, sürekli karıştırmanız önemli, çünkü kadayıflar çabuk yanabilir. Muhallebinin topaklanmaması için ise soğuk sütü azar azar ekleyerek ve sürekli karıştırarak ilave etmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca, unu ve nişastayı önceden iyice elemek de topaklanmayı önler. Afiyet olsun!