Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı muhallebi tatlısı, kadayıfın muhallebi ile buluşmasıyla ortaya çıkan bu çok güzel tarifi sizde çok beğeneceksiniz. Sütlü bir tatlı olmasından dolayı şerbetli tatlılara göre çok daha sağlıklı ve besleyicidir. Akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en özel konuklarınıza gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Bu muhteşem lezzetteki tatlının, yumuşacık muhallebi üzerindeki çıtır çıtır kızarmış olan kadayıfın doyumsuz tadı, herkesi kendine ve size hayran bırakacaktır. Damak tadına önem veren herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Malzemeleri
  • 400 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kasesi ince kıyılmış ceviz içi
Muhallebisi için malzemeler
  • 6 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket krema (200 ml)
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kadayıfları bir parmak kalınlığında doğruyoruz. Daha kolay ve simetrik ölçülerde doğramak isterseniz, vaktiniz varsa kadayıfı bir iki saat bulukta bekletebilirsiniz. Geniş bir tavanın içinde tereyağını erittikten sonra, doğradığımız kadayıfları tavaya atıyoruz. Daha sonra üzerine ceviz içi ve şekeri ilave edip kadayıflar pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Kadayıfların rengi istediğimiz renge ulaştığı zaman tavanın altını kapatıp kadayıfları başka bir kaba soğuması için alıyoruz.

Muhallebiyi yapacağımız tencerenin dibini su ile ıslattıktan sonra, sütümüzü tencereye boşaltıyoruz. Üzerine un, mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip, çırpma teli ile unların topakları dağılıncaya kadar hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve toz şekeri de katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kaynayıncaya kadar yavaş yavaş kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. 5 dakika kadar da kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp, kremayı muhallebinin üzerine ekliyoruz. Mikserin hızlı ayarında birkaç dakika çırptıktan sonra muhallebi hazır hale gelecektir.

Kalın bir tatlı olmasını sterseniz küçük bir tepsi, ince dilimli bir tatlı olmasını isterseniz geniş bir tepsi alarak, önceden hazırlamış olduğumuz, kadayıfın yarısını, tepsinin dibine yayıyoruz. Üzerine muhallebiyi her tarafına aynı miktarda olacak şekilde yayıyoruz. Tepsiyi sağa sola sallayarak muhallebinin tepsinin her tarafına eşit miktarda dağılmasını sağladıktan sonra, kalan kadayıfı da üzerine serpiştiriyoruz. Soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra, buzdolabına kaldırıyoruz. 2 saat kadar beklettikten sonra kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri