Pamuk Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Pamuk Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pamuk Prenses Tatlısı, yapımı oldukça kolay olan ve özellikle çocukların büyük bir beğeniyle tükettiği tatlılardan biridir. Hazırlanmasının pratik olması ve lezzetiyle herkesin favorisi haline gelen bu tatlı, evde yapılabilecek en ideal tatlılardan biridir. Henüz Pamuk Prenses Tatlısı'nı denemediyseniz, bu makaleyi okuyarak tarifi öğrenebilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram margarin veya 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin Malzemeler

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi (Tepsinin altına ve tatlının üzerine serpiştirmek için)
Pamuk Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pamuk Prenses Tatlısı'nı hazırlamak için orta büyüklükte bir tencere alın ve içine margarini ekleyin. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirin ve kısık ateşte margarini yakmadan eritin. Eriyen yağın içine bir su bardağı unu ilave edin ve sürekli karıştırarak unu kavurun. Unun renginin hafifçe dönmesi yeterli olacaktır.

Kavrulan unun üzerine bir litre sütü yavaşça dökün ve tatlıyı mikser ile iyice çırpın. Ardından karışımın içine nişastayı ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışım göz göz bir kıvam aldığında vanilyayı ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın. Mikser ile tatlıyı orta hızda iki dakika daha çırpın.

Hazırladığınız muhallebiyi dökeceğiniz fırın tepsisini tezgâhın üzerine alın ve tepsinin tabanına yarım su bardağı Hindistan cevizini eşit şekilde serpiştirin. Bu işlem, tatlının tepsiye yapışmasını önleyecektir. Muhallebiyi bir kepçe yardımıyla Hindistan cevizlerinin üzerine eşit oranda dökün ve bir spatula ile düzelterek yayılmasını sağlayın.

Bir karıştırma kabında krem şantiyi ve soğuk sütü mikser ile çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi tatlının üzerine eşit şekilde yayın. Kalan Hindistan cevizini de krem şantinin üzerine serpiştirin. Tatlıyı buzdolabına kaldırarak bir saat kadar dinlendirin. Sürenin sonunda tatlıyı buzdolabından çıkarın, dilimleyin ve spatula yardımıyla servis tabaklarına yerleştirerek sunum yapın.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Torpil Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Torpil Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İzmir Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri