Kremalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Kremalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlü Tatlılar

Türk mutfağı, zengin tatlı tarifleri ile ünlüdür. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile birçok farklı tarife ulaşmak mümkündür. Bazı tatlı tariflerinin hazırlanışları yörelere göre farklılık gösterse de, her damak tadına uygun tatlı tarifi bulmak mümkündür. Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılara oranla daha hafif oldukları için daha çok tercih edilir. Özellikle çocuklar tarafından sevilir ve hazmı kolay olduğu için akşam yemeklerinden sonra çayın ya da kahvenin yanında rahatlıkla sunulabilir. Bilindik sütlü tatlılardan sıkılanlar ve farklı tatlar arayanlar, sütlü tatlıyı kremalı olarak hazırlayabilir. Krema, sütlü tatlılara farklı bir kıvam ve aroma katacaktır.

Kremalı Sütlü Kahveli Tatlı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Keki için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır krema

Ara kat için

  • 2 adet dilimlenmiş muz

Keki Islatmak için

  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Kremalı Sütlü Kahveli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kremalı sütlü kahveli tatlı tarifine kekin hazırlanması ile başlanır. Keki hazırlamak için yumurta, toz şeker ve süt mikser yardımıyla çırpılır. Daha sonra içerisine vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte 2-3 dakika kadar çırpılır. Kek için kullanılacak olan yassı kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır. Kek harcı yağlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Kek pişerken krema hazırlığı yapılır. Derin bir tencere içerisine tüm malzemeler ilave edilerek kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. İçerisine krema ilave edilerek kaşık yardımıyla karıştırılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Fırından çıkarılan kek biraz dinlendikten sonra yanlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesilir. Keki ıslatmak için tüm malzemeler bir kenarda iyice karıştırılır. Kekin her iki parçası da eşit şekilde iyice ıslatılır. Kekin tabanına kremanın yarısı dökülür ve spatula yardımıyla yayılır. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir. Kekin üst katı kremanın üzerine kapatılır. Kalan krema kekin en üstüne dökülür ve böylece tatlı hazırlanmış olur. Hazırlanan tatlı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınan kremalı sütlü kahveli tatlı üzerine toz granül kahve serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

3 Renkli Kremalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket hazır krema
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

3 Renkli Kremalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tarifte kullanılan farklı yan malzemeler sayesinde 3 farklı renkte irmik tatlısı elde edilecektir. Bu irmik tatlıları borcama kat kat dökülerek farklı bir tatlı hazırlanacaktır. Bunun için derin bir tencereye süt, nişasta, toz şeker, irmik, vanilya ve sıvı yağ konur. Tencere ocağa alınarak tüm malzemeler kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Tatlı koyulaşmaya başlayıp kıvam bulunca ocaktan alınır. İçerisine 2 paket krema ilave edilerek iyice karıştırılır. Diğer bir yandan havuçların kabuğu soyulur ve küp şeklinde doğranır. Küçük bir tencereye bir miktar su konularak yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Haşlanan havuçlar daha sonra çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir. Pötibör bisküviler robottan geçirilerek toz haline getirilir. 2 farklı kase alınır. Birinci kaseye pötibör bisküviler ve kakao konulur. İkinci kaseye havuç püresi konulur. Tenceredeki irmik göz kararı üçe bölünerek bir kısmı bisküvi ve kakao ile karıştırılır. Tatlı yapımında kullanılacak borcamın tabanına ilk önce bisküvili ve kakaolu karışım dökülür. İkinci kata sade irmikten dökülür. Üçüncü kata ise havuç püresiyle karıştırılmış irmik dökülür. 3 renkli kremalı irmik tatlısı soğuması için üzeri streçlenerek buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan tatlı istenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine Hindistan cevizi serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri