Limonlu Revani Tatlısı Limonlu Revani Tatlısı, büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve tüketilen şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar sonrasında en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Hemen her evde yapılan revani tatlısı, sade veya limonlu olarak hazırlanabilir. Malzemeler aynı şekilde hazırlanarak, revani tatlısına farklı malzemeler ekleyerek özgün tatlar elde etmek mümkündür. Özellikle hanımlar altın günlerinde, arkadaş buluşmalarında, çocukların okulu için veya kermeslerde sıklıkla limonlu revani tatlısını tercih etmektedir. İçerisine eklenen malzemeler ile oldukça besin değeri yüksek olan revani tatlısı, doyurucu özelliğe de sahiptir. Öğün atlamak isteyen kişiler, bir ya da iki dilim limonlu revani tatlısı tüketerek tok kalmayı sağlayabilirler. Ancak, şerbetli bir tatlı olduğu için aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Çünkü limonlu revani tatlısı fazla tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Eğer siz de limonlu revani tatlısının lezzetini merak ediyorsanız, mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. Sevdiklerinize bu nefis limonlu revani tatlısını hazırlayarak, yanında vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz. Limonlu Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Limonlu Revani Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak limonlu revani tatlısının şerbetini hazırlamak için tencereye suyu ve şekeri ilave edip kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ekleyip hafif koyulaşana kadar kaynatın. Kıvamını aldıktan sonra şerbetin altını kapatın ve soğuması için bırakın. Derin bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ilave ederek iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağı, yoğurdu ve irmiği ekleyerek karıştırmaya devam edin. Revani kekini hazırlarken malzemeler eklenirken mutlaka aynı yönde çırpılmalıdır. Eğer aynı yönde çırpma işlemi yapılmazsa kek güzel kabarmaz. Ardından un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve son olarak limon suyu, limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ekleyin. Tüm malzemeleri aynı yönde karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız harcı tepsiye dökün. Harcın eşit olarak dağılmasını sağlayın. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve revani kekini yaklaşık 40 dakika pişirin. Ancak kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için ilk yarım saat boyunca fırının kapağını açmayın. Daha sonra kürdan kontrolü yaparak pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Fırında pişen limonlu revani keki ılıdıktan sonra üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti dökün. Şerbeti iyice içine çekmesi için birkaç saat bekletin. Ardından dilimleyerek servis tabağına alın, yanında vanilyalı dondurma veya üzerine Hindistan cevizi serperek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Müveddet
25 Temmuz 2024 PerşembeLimonlu revani tatlısının şerbetini hazırlarken şeker ve suyu tam olarak ne kadar kaynatmam gerekiyor? Şerbetin kıvamını nasıl anlayabilirim? Ayrıca revani kekini fırında pişirirken neden ilk yarım saat fırının kapağını açmamalıyım?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Müveddet,
Limonlu revani tatlısının şerbetini hazırlarken şeker ve suyu kaynattıktan sonra genellikle 10-15 dakika kadar kaynatman yeterli olur. Şerbetin kıvamını anlamak için bir kaşığın ucu ile şerbeti alıp soğumasını bekleyebilirsin. Soğuduğunda parmaklarının arasında yapışkan bir his bırakıyorsa, şerbetin kıvamı doğru demektir.
Revani kekini fırında pişirirken ilk yarım saat fırının kapağını açmamanın nedeni, kekin kabarması için gerekli olan sıcaklığı korumak ve kekin sönmesini önlemektir. Fırın kapağını erken açarsan, içerideki sıcaklık ani olarak düşer ve bu da kekin kabarmasını engeller.
Afiyet olsun!