Diyet Tatlılar Diyet tatlılar, zayıflama sürecinde yaşanabilecek zorlukları hafifletmek için harika bir seçenektir. Bu tatlılar sayesinde diyetiniz bir kâbus olmaktan çıkıp zevke dönüşebilir. Misafirlerinize ve çocuklarınıza da ikram edebileceğiniz diyet tatlılarla sevdiklerinizle daha hoş zamanlar geçirebilirsiniz. Birbirinden güzel ve lezzetli diyet tatlılar nasıl yapılır? Buyurun hep beraber yapalım. Diyet İrmik Tatlısı Diyet İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Süslemek İçin
Diyet İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Toz şeker, vanilya ve süt ufak bir tencereye alınır ve toz şeker eriyene kadar karıştırılır. Tencere orta hararetli ocağa alınarak üzerine irmik ve limon suyu eklenir. Muhallebi kıvam alana kadar devamlı karıştırılır. Muhallebi koyulaşınca margarin ve limon kabuğu rendesi eklenir. Tüm malzeme ile 1-2 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Borcam tepsinin tabanı ıslatılarak muhallebi tepsiye dökülür. Tatlı ilk sıcaklığını attıktan sonra buzdolabına alınarak en az 3 saat kadar bekletilir. Bekleme süresi tamamlanan tatlı buzdolabından alınarak üzeri Antep fıstığı ve limon kabuğu rendesi ile süslenir. Diyet irmik tatlısı dilimlenerek servise sunulur. Afiyet olsun. Cevizli Muzlu Diyet Tatlısı Cevizli Muzlu Diyet Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Cevizli Muzlu Diyet Tatlısı Nasıl Yapılır? Cevizli muzlu diyet tatlısı için kedidili bisküvileri elinizle ufalayın. Muzların kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ikiye bölün. Fırın tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın. İkiye kestiğiniz muzları fırın kabına sıralayın. Hindistan cevizi, limon suyu, vanilya ve esmer şekeri iyice karıştırdıktan sonra muzların üzerine dökün. Kalan tereyağını bir tavaya alarak kızdırın. Üzerine ufaladığınız bisküvileri ve cevizi ekleyerek iyice kavurun. Kavrulan malzemeyi kalıptaki muzların üzerine dökün. Fırın kabını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Yaklaşık 5-7 dakika pişirdikten sonra fırından alarak üzerini yer fıstığı ile süsleyip tatlı ılıkken servis yapın. Afiyet olsun. Cevizli Diyet Kabak Tatlısı Cevizli Diyet Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Cevizli Diyet Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Çukur bir kabın içinde yumurta beyazları ve doğal tatlandırıcıyı karıştırın. İki malzeme iyice karıştıktan sonra üzerine diyet süt ve toz tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dilimlenmiş kabakları uygun bir tencerenin içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumuşayan kabakları karıştırıcı ile püre kıvamına ulaşana kadar ezin. Püre kıvamına gelen kabakların üzerine hazırladığınız harcı dökün. Yine karıştırıcı yardımı ile malzemeleri karıştırın. Karıştırma esnasında peynir suyunu ekleyin. Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın. Hazır hale gelen karışımı fırın kabına dökerek güzelce yayın. Tatlıyı fırına verip yarım saat kadar pişirin. Tatlıyı fırından aldıktan sonra bir süre oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına atarak soğumasını sağlayın. Dolaptan aldığınız cevizli diyet kabak tatlısını ceviz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |