Farklı Tatlı Tarifleri Tatlılar, hemen herkesin sevdiği yiyecekler arasında yer alır. Ancak, fazla şeker içerdikleri için kontrollü bir şekilde tüketilmeleri gereklidir. Kontrollü bir şekilde yenildiğinde tatlılar, sağlığınıza zarar vermez. Özellikle çay yanında veya misafir geldiğinde ikram edilen tatlılar, sofraların vazgeçilmez lezzetlerindendir. Yemeklerden sonra, bayramlarda veya özel günlerde çayın yanında tatlı ikram etmek gelenekseldir. Şimdi, lezzetli ve farklı tatlı tariflerine göz atalım. Mavi Haşhaşlı Tatlı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Mavi Haşhaşlı Tatlı Nasıl Yapılır? Tatlı yapımına başlarken ilk olarak şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Daha sonra irmik ve mavi haşhaşı bir tavaya alarak birkaç dakika kavurun ve kek hamuruna ekleyin. Son olarak un ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökün ve 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kek pişerken, şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Şerbet koyulaşınca ocaktan alın ve soğuması için bekletin. Kek pişip fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Kek tamamen soğuyunca, krem şantiyi süt ile hazırlayın ve kekin üzerine sürün. Ardından servis edin. Afiyet olsun. Kazandibi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Kazandibi Nasıl Yapılır? Kazandibi tatlısı için, soğuk sütü bir tencereye alın. Bir çorba kaşığı şekeri ayırın ve geri kalan şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye ekleyerek iyice karıştırın. Damla sakızını, ayrılmış olan bir kaşık şekerle havanda dövün ve tencereye ilave edin. Karışımı çırpma teli ile iyice karıştırarak ocağa alın ve altını açın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısarak karıştırmaya devam edin. Alüminyum bir tepsiye biraz pudra şekeri serpip üzerine biraz muhallebi ilave edin ve her tarafına eşit olarak yayın. Tepsideki muhallebiyi biraz yakarak karamelleştirin. Ardından kaynayan muhallebiyi tepsiye dökün. Bir bez ıslatın ve tezgah üzerine serin. Kazandibi tepsisini ıslak bezin üzerine koyarak soğumaya bırakın. Ilımaya başlayınca buzdolabına kaldırın ve iki üç saat dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Servis ederken üzerine tarçın serpin. Afiyet olsun. |