Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İncir Tatlısı

Muhallebili incir tatlısı, oldukça zahmetli ve zaman alan bir tatlı çeşididir. Ancak, lezzeti o kadar benzersizdir ki, harcanan zaman ve emek göze gelmez. İçerik açısından zengin ve bol malzemeli bir tatlı olan muhallebili incir tatlısı, özellikle akşam çaylarında veya öğlen vakitlerinde keyifle tüketebileceğiniz bir lezzettir. Özel misafirleriniz için mutlaka denemeniz gereken bu tatlı, hem sağlıklı hem de ev yapımı olduğu için konuklarınız üzerinde çok olumlu bir izlenim bırakacaktır. Muhallebili incir tatlısı, eşsiz görselliği ve muhteşem tadı ile hemen hemen kimsenin reddedemeyeceği bir ikramdır. Misafirlerinize bir lezzet şöleni yaşatmak istiyorsanız, işte muhallebili incir tatlısı tarifi. Tüm marifetli ev hanımlarının denemelerini tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Muhallebili İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 adet kuru incir
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti

Kekini Islatmak İçin

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebili İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru incirleri yaklaşık 20 dakika suda bekletin. Daha sonra derin bir kaba yumurtaları kırın ve toz şeker ile beyaz bir renk alana kadar çırpın. Ardından süt, tarçın ve vanilyayı ekleyin. Biraz daha çırptıktan sonra dövülmüş cevizi, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Bu arada suda bekleyen incirleri küçük parçalara doğrayın ve karışıma ilave edin. Hazırlanan karışımı kare bir borcama dökün. Borcamın dibini yağlamayı unutmayın. Karışımı önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Karışım pişerken muhallebiyi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Derin bir kaba unu ve sütü koyarak iyice karıştırın. Ardından nişasta ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışım kıvam aldığında tereyağını bir tavada eritip karışıma ekleyin. Son olarak, krem şantiyi de ekleyin ve mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Muhallebiniz hazır olacaktır.

Kek piştikten sonra ıslatmak için hazırlayacağınız şerbete geçin. Derin bir kaseye kahve, şeker ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Kek piştikten sonra bu şerbeti üzerine gezdirerek keki ıslatın. Hazırlanan muhallebiyi, fırından çıkan ve ıslatılmış kekin üzerine dökün ve buzdolabında bir gece bekletin. Muhallebili incir tatlısını, bir gece dinlendirdikten sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Uğut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Uğut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri