Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili incir tatlısı: Oldukça emekli ve zaman alan bir tatlı çeşididir. Fakat öylesine lezzetlidir ki zaman kaybı ve emek göze gelmez. Bol içerikli, bol malzeme ile yapılan bir tatlıdır. Akşamları veya öğlen çaylarında severek yiyebileceğiniz bir tatlıdır. Özellikle özel misafirleriniz de mutlaka denemeniz gereken bir tatlı çeşididir. Hem faydalı hem de kendi ellerinizle yaptığınız için konuklarda çok daha iyi ve marifetli bir izlenim bırakmanızı sağlayacaktır. Muhallebili incirli pasta eşsiz bir görselliğe müthiş bir tada sahiptir. Hemen hemen kimsenin reddedemeyeceği bir ikramdır. Sizde misafirlerinize bir tat ayrıcalığı yaşatmak istiyorsanız işte muhallebili incirli tatlı tarifi. Tüm marifetli bayanların denemelerini tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Muhallebili incir tatlısı için gerekli malzemeler
  • 10 tane kuru incir
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 tane yumurta
  • 1 miktar tarçın
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Muhallebisi için
  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane krem şanti
Kekini ıslatmak için
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker
Muhallebili incir tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle incirleri yaklaşık 20 dakika suda bekletin. Sonra derin bir kab içerisine yumurtaları kırın ve toz şeker ile beyaz bir hal alana kadar çırpın. Sonra içerisine süt, tarçın ve vanilyayı ekleyin. Biraz daha çırptıktan sonra artık dövülmüş olan cevizi, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Bu arada incirleri sudan çıkararak küçük doğrayın. Hazırlanan karışım içerisine ilave edin 1-2 kez daha çırptıktan sonra kare bir borcam içerisine hazırlanan karışımı dökün. Karışımı dökmeden önce borcamın dibini yağlamayı unutmayın. Artık hazırlanan borcam içerisindeki karışımı önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Hazırlanan karışım pişerken sizde muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Derin bir kab içerisine unu ve sütü koyarak iyice karıştırın. Sonra nişasta ve şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Son olarak şekeri de ekledikten sonra belli bir süre karıştırın. Bu karışım kıvam alınca tereyağını bir tava içerisinde eriterek karışım içerisine krem şanti ile ekleyin. Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Böylece muhallebili incirli tatlının muhallebisi de hazırlanmış olur. Şimdi kek piştikten sonra ıslatmak için hazırlayacağımız şerbete sıra geldi. Derin ve büyük bir kâse içerisine kahve, şeker ve suyu ekleyip iyice çırpın. Kek piştikten sonra bu şerbeti üzerinde gezdirerek keki ıslatın. Hazırlanan muhallebiyi fırından çıktıktan sonra ıslatılan kek üzerine serin ve buzdolabında 1 gece bekletin. Hazırlanan muhallebili incirli tatlıyı 1 gece dinlendirdikten sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Muhallebili İncir Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri