İncir Tatlısı Muhallebili Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

İncir Tatlısı Muhallebili Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Muhallebili

İncir, ağaçta yetişen ve içi çekirdekli bir meyvedir. Ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya'dır. Besin değeri oldukça yüksektir. A, B, C ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller açısından zengindir. İncirin insan vücudu için birçok faydası bulunur. Yüksek miktarda besin lifi içermesi nedeniyle kabızlık sorununu giderir. Kalp ve damar rahatsızlıklarını engelleyici etkiye sahiptir. Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. İçerisindeki demir sayesinde kansızlık sorununu gidermeye yardımcı olur. Bu faydalarının yanı sıra tadı da oldukça güzel olan bir meyvedir. İncir, farklı şekillerde tüketilebilir. Tatlı bir meyve olduğu için reçel yapımında sıklıkla tercih edilir. Ayrıca keklerde, pastalarda ve tarifimizde olduğu gibi muhallebili tatlılarda kullanılabilir. Muhallebili incir tatlısını hazırlaması zahmetli gibi görünse de tadı oldukça lezzetlidir. Akşam yemeklerinden sonra çayın ya da kahvenin yanında sunulabilir.

İncir Tatlısı Muhallebili İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 10-12 adet kuru incir
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ufalanmış iç ceviz
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi İçin

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sade krem şanti

Keki Islatmak İçin

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Süslemek İçin

  • 1 çay bardağı ufalanmış iç ceviz

İncir Tatlısı Muhallebili Nasıl Yapılır?

İncir tatlısı muhallebili tarifinde kuru incir kullanılacaktır. Öncelikle incir hazırlığı yapılır. İncirlerin yumuşatılması için ılık su dolu bir kabın içerisinde yaklaşık 10-15 dakika kadar bekletilmesi gerekir. İncirler suda beklerken diğer yandan kek hamuru hazırlanır. Bunun için derin bir kâsede yumurtalar toz şeker ile şeker eriyene kadar mikser yardımıyla iyice çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve süt ilave edilir. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra içerisine vanilya, kabartma tozu, un ve tarçın ilave edilir. Kek yapımının en önemli püf noktası tüm malzemelerin mikser ile iyice karıştırılmasıdır. Yumuşayan incirler küçük küpler halinde doğranır. Cevizlerle birlikte karışıma ilave edilerek kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Tatlı için kullanılacak olan borcamın tabanı sıvı yağ ile iyice yağlanır ve kek hamuru borcama dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilir.

Kek pişerken muhallebi hazırlığına geçilir. Derin bir tencerenin içerisine tereyağı konur. Tereyağı ile un kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edilmelidir. Un kavrulduktan sonra üzerine 4 su bardağı süt ilave edilerek tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Muhallebi kıvam bulduktan sonra içerisine toz şeker ilave edilir. Şekerler iyice eridikten sonra nişasta ve vanilya ilave edilir. Muhallebi kaynama noktasına gelince üzeri göz göz olacaktır. Bu esnada muhallebi ocaktan alınır. Muhallebide topaklanmalar varsa mikser kullanılarak muhallebinin kıvamı düzeltilmelidir. Muhallebi macun gibi bir kıvam alana kadar mikser ile çırpılır. Diğer yandan 1 paket krem şanti bir bardak süt ile çırpılmaya başlanır. Krem şanti hazırlandıktan sonra ılınan muhallebi içerisine eklenerek kaşık yardımıyla muhallebi havalandırılarak karıştırılır. Pişen kek fırından çıkarılır ve bir kenarda soğuması için beklenir. Soğuduktan sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Küçük bir kapta kek ıslatmak için gerekli malzemeler iyice karıştırılır. Kaşık ya da kepçe yardımıyla kekin her tarafına dökülür. Kekin her tarafının eşit miktarda ıslanması önemlidir. Daha sonra kekin üzerine muhallebi dökülür. Muhallebinin üzeri spatula yardımıyla düzeltilir. Borcamın üzeri streçlenerek soğuması için 3-4 saat buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan incir tatlısı muhallebili servis tabağına alınır. Üzerine ufalanmış ceviz serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Rus Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri