Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar

Bardakta sütlü tatlılar, hem görselliği hem de lezzeti ile büyük küçük herkesin beğenisini kazanan tatlılardır. Hafif ve ferahlatıcı özellikleri ile evlerde sıkça tercih edilen bu tatlılar, bardaklarda servis edildiğinde şıklıkları ile de göz doldurur. İşte, şık sunumları ve muhteşem tatlarıyla iki farklı bardakta sütlü tatlı tarifi:

Bardakta Çilekli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı püre haline getirilmiş çilek
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Bardakta Çilekli Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk olarak uygun bir tencereye margarin veya tereyağını ekleyip eritin. Yağ eridikten sonra elenmiş unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Ardından sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin. Toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Püre haline getirilmiş çilekleri ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra krem şantiyi toz halinde ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hazırladığınız çilekli muhallebiyi bardaklara paylaştırın. Üzerini arzuya göre Hindistan cevizi veya çekilmiş ceviz ile süsleyin. Soğuması için buzdolabına koyun ve servise kadar bekletin.

Afiyet olsun.

Bardakta Yalancı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket pötibör kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 125 gram margarin
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Üzerini süslemek için Hindistan cevizi, fındık, fıstık veya ceviz içi

Bardakta Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

İlk olarak kakaolu pötibör bisküvileri robottan geçirip ufalayın. Uygun bir tencereye margarin ekleyip eritin. Eriyen margarine elenmiş unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Ardından sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Muhallebi kaynadıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra mikserle 5-6 dakika çırpın.

Hazırladığınız muhallebiyi bardaklara paylaştırın. Üzerine robottan geçirilip ufalanmış bisküvilerden serpiştirin. Bu işlemi bardak dolana kadar tekrarlayın. Bardaklara yerleştirilen tatlının üzerine arzuya göre damla çikolata, fındık, fıstık veya ceviz içi serpiştirip süsleyin. Soğuması için buzdolabına koyun ve servis edin.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Tatlılarınızı hazırlarken taze malzemeler kullanmaya özen gösterin.
  • Sütlü tatlılarınızı bir gün önceden hazırlayarak buzdolabında dinlendirebilirsiniz, bu şekilde lezzetleri daha da oturacaktır.
  • Sunum yaparken bardakların kenarlarını çikolata sosu veya meyve dilimleri ile süsleyerek görselliği artırabilirsiniz.
  • Farklı meyve püreleri kullanarak çeşitlilik yaratabilirsiniz.

Bardakta sütlü tatlılar, hem lezzetli hem de şık sunumları ile sofralarınızı zenginleştirecek. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncirli Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri