Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri


Haşhaşlı revani tatlısı, yapımında püf noktalarına uyduğunuz takdirde harika lezzetli ve tam kıvamında bir tatlı yapmış olursunuz. Bu tatlının revaninin içine irmik katılan bir tatlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu tatlının keki aynı normal kek gibi pişiriliyor. Bu yüzden normal kek yapmayı biliyorsanız revani yapmaktan korkmayın. Kek yapıyor gibi hamurumuzu hazırlayıp pişiriyor sonra da haşhaşlı revani tatlısının şerbetini üzerine döküyoruz. Yani tek fark şerbetin dökülmesidir.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları
  • Kullanacağınız malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalı.
  • Yumurta ve şekeri karıştırırken iyi karıştırmalısınız.
  • Önce sıvı malzemeler ardından da kuru malzemeler katılmalı.
  • Kekin sıcak ve şerbetin soğuk olması gerekir.
  • Fırından çıkan revani kekini hemen dilimlemeyin. Biraz kendini toplaması ve sıcaklığını atması için biraz beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine tamamen döktükten sonra dilimleyin.

Haşhaşlı Revani Tatlısının Malzemeleri
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Bir çay bardağı mavi haşhaş
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağından az süt

Şerbeti İçin
  • İki su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker
  • 5 damla limon

Üzeri İçin
  • Bir paket krem şanti
  • İki çay bardağı süt
  • İsteğe göre kiraz şekerlemesi veya file badem

Haşhaşlı Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatalım. Şekerli su kaynadıktan sonra altını kısalım ve kaynamasını bekleyip limon suyunu ilave ettikten sonra altını kapatıp ocaktan alalım ve soğuması için serin bir yerde bekletelim.

Hamur için ilk olarak yumurta ve toz şekeri mikserle önce yüksek devirde bir miktar çırptıktan sonra devrini düşürüp bir süre daha çırparak yumurtanın iyice beyazlaştığını görene kadar devam edelim. Ardından süt, tereyağı ve irmiği karıştırarak bir süre daha karıştıralım. En son olarak da haşhaş, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Revani hamurumuz hazır olduktan sonra kare şeklindeki borcama koyalım.

Fırına haşhaşlı revani tatlısının kekini koymadan önce fırının derecesini 180'e getirerek ısısının hazır olmasını bekleyelim. Sonra borcamı fırına verebilirsiniz. Ortalama revani tatlısını 20-25 dakika kadar pişirin. Fakat bu süre içerisinde fırının kapağını asla açmayın. Erken açtığınız taktirde kabarmış olan kekiniz birden sönecektir. Bu nedenle ilk 20 dakika fırının kapağının açılmaması oldukça önemlidir. Pişen haşhaşlı revani tatlısını fırından çıkarın ve birkaç dakika bekledikten sonra dilimlemeye başlayabilirsiniz. Ardından tamamen soğuyan şerbeti revani tatlınızın üzerine gezdirin. Revani tatlınız soğuduktan sonra kremşantiyi süt ile çırpın ve krema sıkma torbası ile revaninizin üzerini süsleyin ve servis yapın.

Ekstra Bilgiler
  • Revani tatlısını daha lezzetli hale getirmek için şerbetin içine birkaç damla gül suyu ekleyebilirsiniz.
  • Haşhaşlı revani tatlısını daha renkli ve çekici hale getirmek için üzerine nar taneleri serpebilirsiniz.
  • Revani tatlısını dondurma ile servis ederek yaz aylarında serinletici bir tatlı yapabilirsiniz.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri