İncirli Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

İncirli Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kek Tatlısı

İncirli kek tatlısı, klasik tatlı tariflerinden sıkıldıysanız ve farklı bir lezzet arayışındaysanız mükemmel bir alternatiftir. Misafirleriniz için harika bir tercih olacak bu tatlı, çay saatlerini adeta bir şölene dönüştürecek. Çocuklarınız için de ideal bir atıştırmalık olan incirli kek tatlısını, öğün aralarında onlara servis edebilirsiniz.

İncirli Kek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 6 adet kuru incir
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin

  • 1 kahve kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 kahve kaşığı toz şeker

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

İncirli Kek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak incirlerin saplarını kesip sıcak su içinde 5-6 dakika bekletin. Yumuşayan incirleri küçük küçük doğrayın. Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile köpürene kadar çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve cevizi ekleyerek tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Doğradığınız incirleri una bulayarak kek hamuruna ilave edin ve tekrar karıştırın. Yuvarlak borcam tepsiyi margarin ile iyice yağladıktan sonra kek hamurunu tepsiye dökerek yayın. Fırını 170 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına sürün. 35 dakika kekin pişmesi için yeterli olacaktır. Keki fırından almadan önce kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.

Ilık suyu, granül kahve ve toz şekerle karıştırarak pişen kekin üzerine dökün ve keki soğumaya bırakın.

Muhallebiyi hazırlamak için uygun bir tencereye 1 litre süt, mısır nişastası, un ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Tencereyi ocağa alarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra margarin, vanilya ve kremşantiyi ekleyip mikser ile 5-6 dakika çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi soğuyan kekin üzerine dökün. Keki birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen keki dolaptan alarak üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Beyhan

25 Temmuz 2024 Perşembe

Incirli kek tatlisini yaparken incirlerin saplarini kestikten sonra sicak su icinde ne kadar bekletmem gerek? Kekin ustune dokulen granül kahve karisimi kekin tadini cok mu degistiriyor? Muhallebi yaparken margarin yerine tereyagi kullanabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Beyhan,

İncirli kek yaparken incirlerin saplarını kestikten sonra sıcak su içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu süre, incirlerin yumuşaması için idealdir.

Kekin üzerine dökülen granül kahve karışımı, kekin tadını belirgin bir şekilde değiştirebilir. Eğer kahve tadını seviyorsanız, bu ekleme hoşunuza gidecektir. Ancak çok yoğun bir kahve tadı istemiyorsanız, granül kahveyi az miktarda kullanmanızı tavsiye ederim.

Muhallebi yaparken margarin yerine tereyağı kullanmanız elbette mümkün. Tereyağı, muhallebiye daha zengin bir lezzet katacaktır. Ancak, tereyağının margarine göre biraz daha yoğun bir tadı olduğunu unutmayın.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni