Köstebek Tatlısı Köstebek Tatlısı, özellikle çocukların büyük bir beğeniyle tükettiği pasta tarifleri arasında yer alır. Bu nedenle, doğum günü ve diğer özel günlerde çocuklarınız için hazırlayabileceğiniz bu pastayı, çeşitli şekillerde süsleyerek hoş bir sunum yapabilirsiniz. Farklı şekillerde süsleme imkanı sunduğu için, bu pastayı misafirlerinize çayın yanında ikram etmek üzere de sunabilirsiniz. Köstebek Tatlısı Malzemeleri
Krema Malzemeleri
Köstebek Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak, kekimizi hazırlamaya başlıyoruz. Kek malzemelerinin tamamını (kakao hariç) bir karıştırma kabına alarak iyice karıştırıyoruz. Daha sonra, kakaoyu ekleyip karışımımızı tekrar karıştırıyoruz. Hazır olan kek hamurunu yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra, kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keki ters çevirerek pasta tabağına yerleştiriyoruz ve kenarlarında bir santimetre boşluk bırakarak ortasını kaşıkla oyuyoruz. Oyduğumuz kısımları atmıyor, bir kapta ufalayarak bekletiyoruz. Kekimiz hazır hale geldikten sonra, kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Süt, un ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. İyice pişen karışımı ocaktan aldıktan 5 dakika sonra, içine toz halde krem şantiyi ekleyip karıştırıyoruz. Karışım soğuduktan sonra, içine çikolata parçalarını ekliyoruz. Bu aşamadan sonra, soyduğumuz muzları uzunlamasına ikiye keserek düz kısmı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısımlarına yerleştiriyoruz. Daha sonra, kremayı önce muzların üzerine, ardından kek oyuğunun içine döküyoruz. Kenara ayırdığımız kek kalıntılarını kremanın üzerine serpiştiriyoruz. Kek kalıntılarının kremayı tamamen örtmesi için hafifçe üzerine bastırıyoruz ve buzdolabının alt kısmında 1-2 saat bekletiyoruz. Köstebek tatlısını dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |