Köstebek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Köstebek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Tatlısı özellikle çocukların çok beğenerek sevdiği pasta tarifleri arasında yer alıyor. Bu sebeple de özellikle doğum günü ve diğer özel günlerde çocuklarınız için yapabileceğiniz bu pastayı farklı şekillerde süsleyerek çok güzel bir lezzet sunabilirsiniz. Farklı şekillerde süsleyebilmeniz de mümkün olduğundan dolayı bu pastayı dilerseniz misafirlerinize çayın yanında ikram edebilmek için de sunabilmeniz mümkün olacaktır.

Köstebek Tatlısı Malzemeleri
  • 3 yumurta
  • 8 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
Krema Malzemeleri
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Damla çikolata ya da çikolata parçaları
  • 2 ya da 3 adet muz
Köstebek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak keki hazırlamaya başlıyoruz. Kekini hazırlarken kakao hariç tüm kek malzemelerimizi bir karıştırma kabına alarak iyice karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra son olarak kakaoyu da ekleyerek kek malzemelerimizin tamamını karıştırmaya başlıyoruz. Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak bir tepsiye boşaltıyoruz ve daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına alıyoruz. Yaklaşık 20 25 dakika sonra pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol ediyoruz ve piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Kek soğuduktan sonra ters çevirerek pasta tabağına yerleştiriyoruz. Kekin kenarlarında bir santim boşluk bırakarak ortasını kaşık ile oyuyoruz. Oyduğumuz kısımları atmıyor ve başka bir kapta ufalayarak bekletiyoruz.

Kekimizi hazır hale getirdikten sonra kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Kremamızı yaparken öncelikle süt, un ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. İyice pişen karışımı ocaktan aldıktan 5 dakika sonra içine krem şantiyi toz halinde atarak döküp karıştırıyoruz. Karışım soğuduktan sonra da içine çikolata parçalarını koyuyoruz. Bundan sonra köstebek tatlısı için soyduğumuz muzları uzunlamasına ikiye keserek düz kısmı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısımlarına tamamen dolduruyoruz. Daha sonra da kremayı önce muzların üzerine gelecek şekilde dökmeye başlıyoruz. Krema önce muzları sonra da kek oyuğunun içini doldurduktan sonra kenara ayırdığımız kek kalıntılarını kremanın üzerine serpiştiriyoruz.

Kek kalıntılarının kremayı tamamen örtmesi için hafifçe üzerine bastırın ve buzdolabının alt kısmında 1 ya da 2 saat bekletip köstebek tatlısı pastanızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Köstebek Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6