Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı

Elma tatlısı, hem kolay yapımıyla hem de oldukça hafif bir meyve tatlısı olarak her zaman hazırlanabilir. Elma genellikle kış aylarının meyvesi olmasına rağmen, artık yazın bile bulunabiliyor. Şerbetli ve hamurlu tatlılara gerek kalmadan, sağlıklı bir şekilde tatlı yiyebilirsiniz. Elma tatlısını herkese öneriyoruz. Meyvelerden hazırlanan tatlıların verdiği lezzet, şerbetli tatlılarda yoktur. Akşamları bile yeseniz, mideniz oldukça hafif bir şekilde bunu sindirecektir. Sadece elmalar pişirilirken, fazla kaynatmamaya özen gösterin. Tatlınızı erimiş bir şekilde yemek zorunda kalmayın. Dilerseniz bu lezzetli tatlıyı birlikte hazırlayalım, konuklarımızın gelmesine az kaldı.

Elma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet elma
  • 2 yemek kaşığı doğal kırmızı boya (Bunun yerine pancar suyu, vişne suyu, kuşburnu ve böğürtlen gibi bitki çaylarından da yararlanabilirsiniz.)
  • Yeteri kadar su
  • 1 adet çubuk tarçın

İç Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sos Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmaların kabuklarını soyun ve dip kısımlarını delmeden orta kısımlarını oyun. Elmaları bir tencerenin içine yerleştirin. Daha sonra elmaların yarısına gelecek kadar su ilave edin. Toz şekeri elmaların aralarına dökün. Tatlınızın daha tatlı olmasını isterseniz, şekerin miktarını biraz daha artırabilirsiniz. Ancak hafif tatlı yemek isterseniz, verdiğimiz ölçü yeterli gelecektir. Şeker hastaları için, tatlının tatlandırıcı ile yapılması da mümkün olabilir. Şimdi tencerenin içine pancardan elde edilmiş gıda boyasını koyun. İsterseniz bir çay bardağı pancar suyu, vişne suyu ya da bitki çaylarından ilave edebilirsiniz. Arzu edenler elma tatlısını renksiz de yapabilir, bu konuda tercih size aittir. İçine çubuk tarçını da ekleyebilirsiniz.

Şimdi ocağın altını açarak, malzemelerin kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra, ateşin altını kısabilirsiniz. Bu arada elmaların pişmesini sürekli kontrol edin. Çünkü elmalar çok kolay şekilde pişiyor. Kontrol sırasında kepçe ile suyundan alarak, elmaların üzerine gezdirin. Bu şekilde elmaların renkleri daha güzel kızarır. Elmaların pişmesinden sonra, bunları servis tabağının içine alın. Verdiğimiz iç malzemelerin hepsini karıştırın ve elmaların her birine doldurun. Bu malzemeyi elmaların içine koyunca, isterseniz suyundan bir yemek kaşığı her elmanın içine koyun. Şimdi sos malzemelerini bir tencerede karıştırarak, pişirin. Bunu sıcak olarak elmaların üstüne gezdirin. En son olarak elmaların üstüne krem şanti hazırlayıp ya da kaymak koymalısınız. Sunumunuzda dilerseniz elmaların üzerine bir yaprak taze nane koyabilirsiniz. Elma tatlınızı artık sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri