Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları, genellikle evde herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği oldukça kolay olmasının yanı sıra da mükemmel lezzette olan değişik ev tatlılarını sizlerde evlerinizde deneyerek sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel tatlı şölenleri hazırlayabilirsiniz.

Kalbura Bastı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3, 3,5 su bardağı kadar elenmiş un
Şerbeti için
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı kadar su
  • 1 dilim limon suyu
Üzeri için
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
Kalbura Bastı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kalbura bastı tatlımızın hazırlığına ilk olarak şerbeti kaynatarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4,5 su bardağı toz şeker ve suyu ilave edip karıştırarak tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 10- 15 dakika kadar şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Ardından şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika kadar önce üzerine limon suyu ilave edip, ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.

Tatlımızın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza hamur için verilen un hariç tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırarak üzerine unu azar azar ekleyip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15-20 dakika kadar dinlendirelim. Ardından dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra rendenin iri gözüne bastırarak açalım. Açılan hamurun içine yeteri kadar ceviz içi koyarak düzgün bir şekilde saralım ve yağlanmış fırın tepsisine hamurları belli aralıklarda dizelim.

Daha sonra tüm hamurlar aynı şekilde hazırlanarak tamamlandıktan sonra tepsiyi 190 derecede ısıtılmış fırına vererek pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Kalbura bastı tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp tatlıların şerbetini çekmesi için 1-2 saat kadar beklettikten sonra üzerine toz tarçın ve dövülmüş ceviz içi serpiştirerek sunuma hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.

Mafis Tatlısı

Mafis Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yeteri kadar un
  • Yeteri kadar kaymak
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
Mafis Tatlısı Nasıl Yapılır?

Mafis tatlısı hazırlığımıza öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbet kaynatmak için uygun olan bir tencereye toz şekeri ve suyu ekledikten sonra karıştırarak ocağa koyalım ve şerbet kaynayana kadar harlı ateşte tutup, ocağın altını kısarak 15 dakika kadar kaynatalım. Ardından kıvam alan şerbetin üzerine limon suyunu koyarak, 4-5 dakika kadar daha kaynatarak şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Tatlımızın hamuru için yoğurma kabımıza hamur için gerekli olan tüm malzemeyi ilave ederek karıştıralım ve üzerine elenmiş unu azar azar ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurarak üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 20-25 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayalım. Ardından ceviz iriliğinde parçalar kopartarak elimizle yuvarlayarak hamurun tam ortasına parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayalım.

Hazırlanan hamurları kızartmak için çukur bir tavaya sıvı yağ ekleyerek ocağa koyarak yağı kızdıralım. Kızın yağın içine hazırladığımız hamurları atarak pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra tavadan alarak soğuk şerbetin içine atalım. Mafis tatlılarımız şerbetini çektikten sonra servis tabaklarına alalım ve çukur kısımlarına kaymak yerleştirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ev Tatlıları Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şarlot Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şarlot Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Aslan Sütü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Aslan Sütü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Helva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Helva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Farklı Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Farklı Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6