Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tatlı

Galeta unlu tatlı, özenle hazırladığınız, sofralarınızın finalini, görüntüsü ve lezzetiyle şölene dönüştürebilecek, muhteşem bir tatlı çeşididir. Sütlü ve şerbetli tatlıyı bir arada sunan bu eşsiz tarifi siz de kolayca hazırlayarak, herkesin takdirini kazanabilirsiniz. Denenmiş ve başarılı sonuçlar alınmış olan bu tarifi, herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Galeta Unlu Tatlı Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay fincanı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Kreması İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

Galeta Unlu Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte bir tencereye su ve şekeri koyup birkaç damla limon suyu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın. Daha hızlı soğuması için balkona ya da serin bir yere kaldırabilirsiniz.

Tatlımızın kekini hazırlamak için, kek karıştırma kabının içine yumurtaları kırın. Ardından toz şekeri ekleyip mikser ile kar halini alana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Mikseri bir kenara alıp, sıvı yağ, ceviz içi, vanilya ve galeta ununu ilave edip, çırpma teliyle karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyip, karıştırdıktan sonra, yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine hamurunuzu dökün. Tepsiyi ileri geri sallayarak hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra hazırladığınız şerbeti kekin üzerine döküp, tepsinin üzerini kapatarak şerbetini daha hızlı çekmesini sağlayın.

Kremasını hazırlamak için, derin bir tencerenin içine 5 su bardağı sütü boşaltın. Üzerine mısır nişastası ve şekeri ekleyip, çırpma teliyle nişasta tamamen dağılana kadar karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alarak, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra, 5 dakika kadar kısık ateşte, biraz daha pişirin.

Hazır hale gelen kremayı, şerbetini iyice çekmiş olan kekin üzerine yayın. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi dökerek, birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri