Cevizli Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Cevizli Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kuru İncir Tatlısı, çok mükemmel ve bayılarak yiyebileceğiniz bir tatlı. Ceviz ve incirin harika uyumu damakta enfes bir lezzet bırakacaktır. Kış aylarının sevilerek tüketilen kuru incirden tatlı çok güzel oluyor. Hatta faydaları olan incirin içeriğindeki, protein, vitamin ve mineraller vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Ayrıca bağırsak sisteminin çalışması için fevkalade bir antioksidandır. Cevizde bilindiği üzere tüketilmesi gereken besin maddeleriyle dolu bir enerji deposudur. Sizin de seveceğinizi düşünerek işte iki enerji ve faydalı besinden cevizli kuru incir tatlısı. Çayın yanında harika uyum sağlar. Misafirlerinize de güvenle ikram olarak sunulabilecek bir tatlıdır. İsterseniz lafı fazla uzatmadan bu tatlıyı bir de deneyip görelim.

Cevizli Kuru İncir Tatlısı İçin Gereken Malzemeleri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker,
  • 425 gram kuru incir,
  • 2 su bardağı su.
Tatlının İç Malzemesi için
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1 su bardağı iri taneli ceviz.
Cevizli Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Önce incirleri güzel bir şekilde yıkayın. Sonra bütün şekilde kesmeden ılık olan sütün içine incirleri koyun 30 dakika kadar sütte bekletin. Bunu tepsi içinde yapabilirsiniz. İncirler yumuşadıktan sonra içli köfte açar gibi incirleri oyun. İncirlerin oyulan kısımlarına karıştırdığınız tarçınlı cevizden koyun. Elinizle ceviz doldurduğunuz incirlerin ağzını güzelce kapatın. İncirlerin saplı kısımları üstte gelecek şekilde pişireceğiniz tencereye dizin. Başka bir kaba şeker ve suyu koyun karıştırın, kaynatmadan ısıtın ve tenceredeki incirlerin üstüne güzelce gezdirerek dökün. Yaklaşık 20-25 dakika civarı kaynatın. Sonra incirleri bir borcama veya başka bir servis tabağına alın. Tencerenin dibinde sosundan kaldıysa kalanını yine incirin üzerine gezdirebilirsiniz. Cevizli kuru incir tatlısını soğumaya bırakın. Bu sırada servis yapmadan önce üzerine Antep fıstığı ya da tarçınla süsleyebilirsiniz. İsterseniz incir tatlınızı servis ederken incirlerin üzerine bir tatlı kaşığı kadar kaymak koyup üzerine de yarım ceviz koyup, hatta daha üstüne de limon veya portakal kabuğu rendesi serpip renkli bir görüntü sergileyebilirsiniz. Sunacağınız kişilerin de ilgisini böyle daha çok çekebilirsiniz. Ama tabi bu sizin zevkinize bağlı. Hazırlanmış ve soğumuş olan cevizli kuru incir tatlınız artık sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.

Cevizli Kuru İncir Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Billuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Billuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri