Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri

Çilek, yaz meyvesi olarak bilinse de her mevsim marketlerden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Çilek ile hazırlanan birbirinden güzel tatlılar ile okul dönüşü çocuklarınıza harika bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Ayrıca diyet yapanlar tatlı krizlerini çilekli tatlılar ile yatıştırabilir. Büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak çilekli tatlılar nasıl yapılıyor? Hep beraber hazırlayalım.

Kedidili Çilekli Muhallebi

Gerekli Malzemeler

  • 1,5 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım kilo çilek
  • 1 paket çilek jölesi

Muhallebisi İçin

  • 5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı un

Hazırlanışı

Kedidili bisküvileri süte batırarak dikdörtgen borcam tepsiye sıralayın. Muhallebiyi hazırlamak için, 5 bardak süt ve iki yumurta sarısını uygun bir tencereye alarak iyice çırpın. Üzerine 6 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı toz şeker ilave ederek devamlı karıştırın. Muhallebi göz göz olana kadar pişirin. Muhallebi sıcakken borcama dizdiğiniz kedidili bisküvilerin üzerine dökün. Çilekleri dilimleyerek muhallebinin üzerine sıralayın.

Tatlı jölesi için, 1 su bardağından az fazla kaynamış suyu derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine jöleyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Jöle eridikten sonra 1 su bardağından az fazla soğuk su ekleyin. Beş on saniye karıştırarak jöleyi sıralamış olduğunuz çileklerin üzerine dökün. Kedidili bisküvili muhallebiyi buzdolabına atarak bir süre bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bisküvi Şantili Çilek

Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • Yarım paket kremşanti
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 tane yulaflı bisküvi

Hazırlanışı

Kremşantiyi çukur bir kaba boşaltarak üzerine süt ekleyin. Mikser ile 10 dakika kadar çırptıktan sonra buzdolabına alıp 20 dakika bekletin. Ardından bisküvileri robota alarak ezin. Çilekleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Çileklerin sivri tarafını keserek düzleştirin. İç kısmını tıpkı dolma oyar gibi oyun. Oyduğunuz çileklerin içini hazırladığınız kremşanti ile doldurun. Üzerlerini ufalanmış bisküvi ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Kupta Çilekli Sütlü Tatlı

Gerekli Malzemeler

  • 10-12 tane kakaolu bisküvi

Muhallebisi İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Çilekli Sos İçin

  • 3 su bardağı çilek püresi
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Hazırlanışı

Her kup için 2 tane bisküviyi iri şekilde elinizle ufalayın. Sade muhallebi için, süt, yumurta ve toz şekeri uygun bir tencereye alarak tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine Hindistan cevizi, nişasta ve unu ilave ederek homojen bir şekilde karışana kadar çırpın. Tencereyi ocağa alın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın.

Çilekli sos için çilek püresi, nişasta ve toz şekeri ufak bir tencereye alarak pişirin. Pişen sosu kuplara paylaştırın. Kupları buzdolabına alarak 2 saat kadar bekletin. Arzuya göre üzerine krema ya da kremşanti ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Uğut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Uğut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Atom Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Atom Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri