Çilekli Tatlı Tarifleri Çilek, yaz meyvesi olarak bilinse de her mevsim marketlerden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Çilek ile hazırlanan birbirinden güzel tatlılar ile okul dönüşü çocuklarınıza harika bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Ayrıca diyet yapanlar tatlı krizlerini çilekli tatlılar ile yatıştırabilir. Büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak çilekli tatlılar nasıl yapılıyor? Hep beraber hazırlayalım. Kedidili Çilekli Muhallebi Gerekli Malzemeler
Muhallebisi İçin
Hazırlanışı Kedidili bisküvileri süte batırarak dikdörtgen borcam tepsiye sıralayın. Muhallebiyi hazırlamak için, 5 bardak süt ve iki yumurta sarısını uygun bir tencereye alarak iyice çırpın. Üzerine 6 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı toz şeker ilave ederek devamlı karıştırın. Muhallebi göz göz olana kadar pişirin. Muhallebi sıcakken borcama dizdiğiniz kedidili bisküvilerin üzerine dökün. Çilekleri dilimleyerek muhallebinin üzerine sıralayın. Tatlı jölesi için, 1 su bardağından az fazla kaynamış suyu derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine jöleyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Jöle eridikten sonra 1 su bardağından az fazla soğuk su ekleyin. Beş on saniye karıştırarak jöleyi sıralamış olduğunuz çileklerin üzerine dökün. Kedidili bisküvili muhallebiyi buzdolabına atarak bir süre bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Bisküvi Şantili Çilek Gerekli Malzemeler
Hazırlanışı Kremşantiyi çukur bir kaba boşaltarak üzerine süt ekleyin. Mikser ile 10 dakika kadar çırptıktan sonra buzdolabına alıp 20 dakika bekletin. Ardından bisküvileri robota alarak ezin. Çilekleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Çileklerin sivri tarafını keserek düzleştirin. İç kısmını tıpkı dolma oyar gibi oyun. Oyduğunuz çileklerin içini hazırladığınız kremşanti ile doldurun. Üzerlerini ufalanmış bisküvi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. Kupta Çilekli Sütlü Tatlı Gerekli Malzemeler
Muhallebisi İçin
Çilekli Sos İçin
Hazırlanışı Her kup için 2 tane bisküviyi iri şekilde elinizle ufalayın. Sade muhallebi için, süt, yumurta ve toz şekeri uygun bir tencereye alarak tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine Hindistan cevizi, nişasta ve unu ilave ederek homojen bir şekilde karışana kadar çırpın. Tencereyi ocağa alın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın. Çilekli sos için çilek püresi, nişasta ve toz şekeri ufak bir tencereye alarak pişirin. Pişen sosu kuplara paylaştırın. Kupları buzdolabına alarak 2 saat kadar bekletin. Arzuya göre üzerine krema ya da kremşanti ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |