İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla göz ve mideyi doyuracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü, az malzemeyle pratik bir tatlı yapma imkânı sunar. Bu irmik tatlısı, yapılış kolaylığının yanında hata riski de düşük olduğundan, zaten az olan zamanda kötü sonuç verme hatası neredeyse yoktur. Bu nedenle, böyle dar zamanlarda en risksiz tarifleri tercih etmek en mantıklısıdır.

İki Renkli İrmik Tatlısında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İki renkli irmik tatlısında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, irmiğin markasıdır. Çünkü her irmik markasının inceliği aynı olmadığından, bazı markalarda irmik ince olur ve tarifteki irmik miktarını artırmanız gerekebilir. Şimdi pratik bir tarif olan iki renkli irmik tatlısının tarifine geçelim.

İki Renkli İrmik Tatlısının Malzemeleri
  • Bir litre süt
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı şeker
  • Bir çorba kasesi çilek
  • İki diş damla sakızı
İki Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yarım litre sütü bir tencereye koyun ve 5 çorba kaşığı irmik, 5 çorba kaşığı şeker ve damla sakızını ekleyin. Ocağın altını açarak iyice kaynayana kadar karıştırın ve karışımınız iyice koyulaşana kadar pişirin. Hazır olan karışımı, içerisine streç film serdiğiniz metal kek kalıbına dökerek üzerini kaşıkla düzeltin. Bir tencereye çilekleri koyarak çileklerin suyunu salana kadar ısıtın. Ardından blenderdan geçirdikten sonra tekrar tencereye koyarak koyulaşana kadar pişirin.

Bir başka tencerede kalan yarım litre sütü, beş çorba kaşığı irmiği ve beş çorba kaşığı şekeri karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirin. Bu karışım hazır hale geldikten sonra içine çilek püresini ilave ederek bir taşım kadar kaynatın ve kalıba aldığınız damla sakızlı irmiğin üzerine dökerek üzerini düzenleyin. İki renkli irmik tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun ve 2-3 saat dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman ters çevirip kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.

İki Renkli İrmik Tatlısında Farklı Lezzetler

Çilek sosunu yaparken çilekleri biraz fazla yapıp bir miktarını artırarak üzerine şeker ilave edip irmik tatlısının üzerine dökebilirsiniz. Daha renkli ve görsel güzelliği olsun isterseniz çilek yerine böğürtlen, ahududu veya karadut gibi farklı meyvelerle sos hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.

İki Renkli İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bebe Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bebe Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karakız Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri