İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla göz ve mideyi doyuracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü, az malzemeyle pratik bir tatlı yapma imkânı sunar. Bu irmik tatlısı, yapılış kolaylığının yanında hata riski de düşük olduğundan, zaten az olan zamanda kötü sonuç verme hatası neredeyse yoktur. Bu nedenle, böyle dar zamanlarda en risksiz tarifleri tercih etmek en mantıklısıdır. İki Renkli İrmik Tatlısında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar İki renkli irmik tatlısında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, irmiğin markasıdır. Çünkü her irmik markasının inceliği aynı olmadığından, bazı markalarda irmik ince olur ve tarifteki irmik miktarını artırmanız gerekebilir. Şimdi pratik bir tarif olan iki renkli irmik tatlısının tarifine geçelim. İki Renkli İrmik Tatlısının Malzemeleri
İki Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Yarım litre sütü bir tencereye koyun ve 5 çorba kaşığı irmik, 5 çorba kaşığı şeker ve damla sakızını ekleyin. Ocağın altını açarak iyice kaynayana kadar karıştırın ve karışımınız iyice koyulaşana kadar pişirin. Hazır olan karışımı, içerisine streç film serdiğiniz metal kek kalıbına dökerek üzerini kaşıkla düzeltin. Bir tencereye çilekleri koyarak çileklerin suyunu salana kadar ısıtın. Ardından blenderdan geçirdikten sonra tekrar tencereye koyarak koyulaşana kadar pişirin. Bir başka tencerede kalan yarım litre sütü, beş çorba kaşığı irmiği ve beş çorba kaşığı şekeri karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirin. Bu karışım hazır hale geldikten sonra içine çilek püresini ilave ederek bir taşım kadar kaynatın ve kalıba aldığınız damla sakızlı irmiğin üzerine dökerek üzerini düzenleyin. İki renkli irmik tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun ve 2-3 saat dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman ters çevirip kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edebilirsiniz. İki Renkli İrmik Tatlısında Farklı Lezzetler Çilek sosunu yaparken çilekleri biraz fazla yapıp bir miktarını artırarak üzerine şeker ilave edip irmik tatlısının üzerine dökebilirsiniz. Daha renkli ve görsel güzelliği olsun isterseniz çilek yerine böğürtlen, ahududu veya karadut gibi farklı meyvelerle sos hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz. |
Yabgu
11 Temmuz 2024 PerşembeBen bu tatlıyı denemek istiyorum ama irmiğin markası gerçekten bu kadar fark eder mi? Daha önce farklı markalarla denediğimde olumsuz bir sonuç yaşayan var mı?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeYabgu, irmiğin markası tatlının sonucunu gerçekten etkileyebilir. Farklı markalar, irmiğin kalitesi ve dokusunu değiştirebilir, bu da sonuçta tatlının kıvamı ve lezzetinde fark yaratabilir. Daha önce farklı markalarla deneme yaptıysan ve olumsuz bir sonuç almışsan, bu durum irmiğin kalitesinden kaynaklanmış olabilir. Tavsiyem, daha önce memnun kaldığın bir marka varsa onu kullanman veya kaliteli olduğu bilinen bir marka tercih etmen. Başka denemeler yapmış olanların da yorumlarını okumak faydalı olabilir.