Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı

Son zamanlarda popülerliği artan bir tatlı tarifi ile karşınızdayız: Galeta Tatlısı. Özellikle kabul günlerinde sıkça yapılan bu tatlı, acil misafirleriniz geldiğinde ya da sevdiğiniz konuklarınız için hızlıca hazırlanabilecek pratik bir seçenektir. Bu tarifi bir kez denedikten sonra, tekrar tekrar yapmak isteyeceğinizden eminiz.

Galeta Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Keki Hazırlamak İçin

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbeti Hazırlamak İçin

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Muhallebisi Hazırlamak İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Galeta Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kek Hazırlığı

Galeta tatlısının yapımına kek ile başlayalım. Öncelikle, yumurtaları bir karıştırma kabına alıp toz şeker ile köpük kıvamına gelene kadar çırpalım. Sonrasında, sıvı yağ ve diğer kek malzemelerini ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştıralım. Elde ettiğimiz karışımı yağlanmış fırın kalıbına dökelim. Bu aşamada, kare bir borcam ideal olacaktır, ancak yuvarlak borcam ya da fırın tepsisi de kullanılabilir. Hazırladığımız kek hamurunu 175 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Şerbet Hazırlığı

Kek pişerken, şerbeti hazırlayalım. Su ve toz şekeri bir kapta iyice karıştıralım. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, suyun ılık olmasıdır. Bu sayede şeker daha kolay eriyecektir. Şerbeti pişirmediğimiz için, şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam etmeliyiz. Şeker eridikten sonra, şerbeti buzdolabına koyup bir süre soğumasını bekleyelim.

Muhallebi Hazırlığı

Kek piştikten sonra, fırından alalım ve üzerine soğuk şerbeti bir kaşık yardımıyla eşit şekilde dökelim. Tatlının şerbetini çekmesi için bir süre bekleyelim. Bu arada, muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye krem şanti hariç diğer muhallebi malzemelerini ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi göz göz olduğunda, ocaktan alıp soğuması için bir kenara koyulalım. Muhallebi soğuduktan sonra, üzerine bir paket krem şantiyi ekleyip mikserle beş dakika çırpalım. Hazırladığımız muhallebiyi tatlının üzerine spatula yardımıyla yayalım.

Servis

Galeta tatlısını hazırladıktan sonra, buzdolabına koyup yarım saat dinlenmesini bekleyelim. Ardından dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Galeta tatlısını farklılaştırmak isterseniz, muhallebiye ek olarak çikolata sosu veya meyve dilimleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlının üzerine Hindistan cevizi veya ceviz parçaları serperek görselliğini artırabilirsiniz. Bu tatlı, hem lezzeti hem de görselliği ile konuklarınızı etkileyecektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muska Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muska Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri